7 идеи за пътуване през октомври - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 идеи за пътуване през октомври
7 идеи за пътуване през октомври
Снимка: Thinkstock/Guliver

Октомври е подвластен на няколко неща: на пъстрите пейзажи, на Хелоуин, на смяната на гардероба и на понякога изненадващо топлите дни. Ето 7 идеи за пътища, по които можете да поемете през октомври.

Сладко: Шоколадов фестивал в Перуджа

Яли ли сте наскоро шоколад с канабис? А как ви звучи банан на клечка, току-що топнат в изкусителен разтопен шоколад и овалян в нарязани на едро лешници?

Посетете фестивала на шоколада Eurococolate в Перуджа - едно от най-мащабните събития по рода си в Италия. противопоказно за хора на диета, хора с гузна съвест, удря калорийния барометър до невиждани стойности и променя изцяло представата ви за шоколада. Прочетете още за фестивала и вижте галерия.

Зеленчуково: Най-големият тиквен фестивал

Дестинация: Германия. Тема: тиква. Цветове, форми и вкусове: всякакви. Станете част от най-мащабното тиквено изживяване в света в германския град Людвигсбург, където близо два месеца са посветени на оранжевия зеленчук. Прочетете още и вижте галерия от фестивала на тиквата.

Религиозно: Денят на мъртвите и хвърчилата в Гватемала

Денят на мъртвите се чества в Гватемала в края на октомври и началото на ноември. Повече от шест месеца по-рано хората се събират на групи и правят огромни хвърчила от бамбукови пръчки и хартия. Проектите са изключително сложни и често съдържат политически послания. Четете подробности за Деня на мъртвите в Гватемала.

Наблизо: Белоградчишките скали

Есента е сезонът, в който можете да видите скалите с чудновати форми, обвити в тайнствени мъгли. Освен това червеникавият им оттенък е в синхрон с жълто-червените дървета наоколо. Дори и вече да сте били тук, през октомври ще ги видите по различен начин. Прочетете още за Белоградчишките скали и легендите около тях.

По съседски: Езерото с плаващите острови

Съвсем близо до българо-сръбската граница се намира прекрасното езеро Власина, на чиито брегове има куп места за пикник, ресторанти с отлична сръбска скара, баскетболни игрища, барбекюта... Дори и денят да не е от тези, които могат да се впишат в категория „циганско лято“, можете да се скриете в дървено ресторантче с гледка към Власинското езеро. Прочетете още за езерото и историята с плаващите острови.

Манастирско: Високо в планината

Повечето манастири в България се намират някъде на закътано в планината, защото е било нужно християнските обители да не се набиват много-много на очи по време на османската власт. Затова и октомври е чудесно време да ги посетите – поклонниците са доста по-малко, а природата е радост за очите. Ето нашите предложения за манастирски разходки.

Надалеч: От Будапеща до Париж

Вижте познати и непознати дестинации в разгара на есенните празници на плодородието и тържествата по случай Хелоуин. Париж, Виена, Италия или Будапеща? Още идеи за екскурзии и почивки през октомври вижте в NasamNatam.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Охльо Бохльо, 11.10.2013 | 15:48
много добри предложения :)
Абонирайте се за нашия бюлетин