7 най-малко посещавани европейски страни, но си струва да ги посетите (част 1) - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 най-малко посещавани европейски страни, но си струва да ги посетите (част 1)
Автор: Peika.bg
7 най-малко посещавани европейски страни, но си струва да ги посетите (част 1)
Снимка: pixabay

Чудили ли сте се някога кои са най-скритите скъпоценни камъни в Европа?

Ето отговора тогава – списък от 7 държави в Европа, които обикновено се пренебрегват от туристите и могат да се разглеждат като най-малко посещаваните европейски страни.

1. Молдова (11 000 посетители годишно)

7 най-малко посещавани европейски страни, но си струва да ги посетите (част 1)
Снимка: pixabay

Притисната между Румъния и Украйна, Молдова е доста труднодостъпна – това е първата причина страната да приема толкова малко посетители. В нея няма популярни туристически атракции, това е друго. И все пак за пътуващите, които обичат да слизат от утъпканите пътища, Молдова е страхотна дестинация. Никъде другаде в Европа броят на туристите не е толкова малък. Така можете да сте сигурни, когото и да срещнете в Молдова, е или местен жител, или приключенец, със сигурност изключително любопитни пътешественици. Що се отнася до местните жители, те са очарователни и наистина гостоприемни. Освен това те имат един невероятен талант – да правят вина. Молдовските винарни са отлични, а продуктите им са едни от най-добрите в Европа. Селската природа е тиха и прекрасна, столицата е изненадващо оживена, а отвъд река Днестър се намира ексцентричният регион Приднестровието.

2. Лихтенщайн (54 000 посетит ели годишно)

7 най-малко посещавани европейски страни, но си струва да ги посетите (част 1)
Снимка: pixabay

Лихтенщайн също е една от най-малко посещаваните европейски страни. Всъщност, ако вземете предвид размера на Лихтенщайн, броят на хората, които го посещават, не е толкова малък. Лихтенщайн е приказно място: малък, прекрасен, богат и управляван от принц. Местоположението му е живописно - в Алпите, между Австрия и Швейцария. Има много замъци за мечтатели, романтици и любители на историята или пътеки и склонове за любителите на открито. И ски, и туризъм са страхотни, така че независимо дали посещавате страната през лятото или зимата, ще имате какво да правите. Просто имайте предвид; ще трябва да положите малко усилия, за да стигнете до Лихтенщайн, защото няма международно летище. Можете да отидете първо до Швейцария и след това да вземете автобус или влак от там; за щастие не отнема толкова време, тъй като разстоянията са малки.

3. Беларус (119 000 посетители годишно)

7 най-малко посещавани европейски страни, но си струва да ги посетите (част 1)
Снимка: pixabay

Беларус все още е под диктатура (последната в Европа) и това е основната причина да е една от най-малко посещаваните европейски страни. Въпреки противоречивата политическа система, страната е безопасна за посетители. Въпреки това е изолирана, а туристическите атракции не са в изобилие, така че малко хора решават да отидат там. Тези, които го правят, са добре дошли да видят красивата природа, прекрасните села и местното гостоприемство. Европейските държави обикновено имат много общо, поне що се отнася до основни културни и политически принципи. Беларус е обаче е доста по-различен. Като оставим преценките, определено е интересно място за посещение.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин