Детски спомени от Морската градина на Варна - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Детски спомени от Морската градина на Варна
Автор: Екатерина Мандова
Детски спомени от Морската градина на Варна

Разходка, йога, джогинг, каране на колело, скейтборд или пък ролери, посещение на зоопарка или делфинариума, връщане към миналото, сватбена фотосесия или среща с приятели... Това са само част от малките радости за тялото и душата, на които можете да се отдадете в Морската градина на Варна.

Тя е толкова обширна, че колкото и пъти да я посещавате, все ще откривате по някое непознато ъгълче. А без опитното водачество на някой варненец може и да се загубите. Ако си имате някое тайно желание, накарайте да ви заведат до мостчето на желанията. Макар да е доста малко и невзрачно, варненци твърдят, че наистина сбъдва желания. Според магическия ритуал трябва да си пожелаете нещо, да вземете малко камъче, да затворите очи и да стигнете заднишком до средата на моста. След като хвърлите камъчето през рамо, все още със затворени очи и назад, трябва да достигнете до отсрещния бряг. Възможно е това да е и шега, с която жителите на Варна се забавляват на суеверието на туристите. Но пък не пречи да пробвате – за всеки случай...

Мнозина от вас сигурно свързват парка с детските си спомени – хапване на зелен, син и лилав сладолед, водно шоу с делфини, на гости на мечките в зоопарка или при страшните змии в терариума. Една от сравнително новите атракции е въжената градина, където малчуганите подобно на Тарзан прескачат препятствия и ходят по въжета, а майките и татковците въздишат завистливо отстрани.

Паркът е място за забавление не само за децата. Винаги можете да се разходите по крайбрежната алея и да се полюбувате на морето. Или по алеята на Възраждането, където да си припомните уроците по история. Ако искате да обиколите парка, но не ви се ходи пеша в летните жеги, качете се от откритото влакче, което минава почти през цялата градина. А за да се насладите максимално на хубавото време, можете да се присъедините към ентусиастите, които тичат, практикуват йога или карате, играят тенис или карат велосипеди.

Истинското оживление в парка настава вечер. В Летния театър се провеждат различни концерти, от време на време по алеите има фотографски изложби, панаири на книгата или пък улични артисти и брейк танцьори.

Освен всичко друго паркът е и много добре осветен, така че не се притеснявайте, ако окъснеете.

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Златка Дикова, 20.06.2013 | 11:06
Май спомените ви са наистина от детството. Обаче пък сайта е супер! :))))
Абонирайте се за нашия бюлетин