Фестивал в Казантип, Крим - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Фестивал в Казантип, Крим
Автор: Елена Исаева

В света е пълно с малки интересни места, за които или не сме чували, или знаем наистина много малко. Няма как да обиколим всяко кътче на планетата в рамките на един човешки живот, но може да се опитаме да посетим максимално много места, за които мечтаем или ни е любопитно да видим с очите си, а не само на снимки в интернет. Поповка е именно едно от тях. То малко красиво село, намиращо се на брега на Азовско море, Крим.

 

Това място е тихо и спокойно, с дългите си и чисти плажове е подходящо за продължителна почивка, далеч от шума и градската суматоха. Районът е ваканционно селище за семейна ваканция, изключително туристически, няма развита индустрия и това го прави много привклекателен за туристите. Мястото е уютно, приятно и чудесно за почивка или дори меден месец.

Фестивал в Казантип, Крим
Снимка: pixabay.com

Тук има морски атракции, селото разполага със собствен делфинариум, също така можете да се запишете на курс по уиндсърф или кайт. Морската вода е много чиста и почти прозрачна, пясъкът на плажовете е фин, а в селото има различни заведения, където се предлага вкусна домашна традиционна за региона храна.

Всяка година от средата на юли до края на август в Поповка се провежда фестивалът Казантип. Това е много притегателно събитие особено за младите хора. Фестивалът се провежда на самия плаж, където можете да се забавлявате 24 часа в денонощието в продължение на шест седмици. Хиляди хора от цял свят се стремят да резервират своята почивка в това време на годината, за да бъдат активни участници в многото забавления. Ежегодно в летния период тук се провежда състезание по уиндсърфинг, което винаги се превръща в истинско празненство. Над 150 000 млади хора, както и хора от различни възрасти и различни народи се събират, за да се веселят, танцуват и пеят на воля. За кратко време, в продължение на фестивала, Казантип се превръща в независима „република“, със свои създадени закони, и специално послание: „Бъди щастлив и се забавлявай!“ 

Фестивал в Казантип, Крим
Снимка: pixabay.com

 

Обикновено за празника не се прави предварителна прогрма, всичко се случва в движение, без предварителни уговорки. Събират се предимно аматьори диджеи, които умело се справят с отговорната задача да забавляват публиката и жадните за танци младежи. И разбира се както за всеки фестивал, тук също има такса, която може да се заплати и нощем, но място може да се гарантира, единствено, ако таксата е заплатена много по – рано през годината, в противен случай не можете да участвате в това толкова завладяващо събитие за Украйна.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин