Градове в Румъния, които може да посетите - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Градове в Румъния, които може да посетите
Автор: Елена Исаева

Румъния е държава, разположена в Югоизточна Европа, граничеща с Украйна на север, Молдова на североизток, Унгария на запад, Сърбия на югозапад и България на юг. Нейната столица и най-голям град е Букурещ.

Румъния има население от около 19,5 милиона души и нейният официален език е румънски. Валутата на страната е румънската лея (RON), а икономиката й е комбинация от селско стопанство, производство и услуги.

Градове в Румъния, които може да посетите
Снимка: pixabay.com

Румъния има богата история с доказателства за човешко заселване, датиращи от хиляди години. Страната е била под управлението на Римската империя няколко века, а по-късно става част от Османската империя. Румъния получава независимост през 1877 г. и претърпява значителни политически и икономически промени през 20-ти век, включително комунистическо управление от 1947 до 1989 г.

Румъния е известна със своята природна красота, включително Карпатите, делтата на река Дунав и брега на Черно море. Страната също има богато културно наследство, с традиционно народно изкуство, музика и танци, които все още се празнуват днес. Забележителните забележителности включват замъка Бран, двореца на парламента и веселото гробище.

Румъния е красива страна с много интересни градове за разглеждане. Ето някои от най-добрите градове за посещение и какво можете да видите в тях:

Градове в Румъния, които може да посетите
Снимка: pixabay.com

Букурещ: Столицата на Румъния е оживен метрополис с богата история и култура. Някои от най-добрите атракции, които можете да видите тук, включват Двореца на парламента, който е една от най-големите сгради в света, Музея на селото, Националния музей на изкуството на Румъния и Стария град.Това определено е и един от най-красивите Балкански градове. Определено има много какво да покаже на своите посетители. Ако имате време отделете на столицата на Румъния поне няколко дни и определено няма да съжалявате.

Градове в Румъния, които може да посетите
Снимка: pixabay.com

Брашов: Разположен в региона на Трансилвания, Брашов е очарователен средновековен град, известен със своята готическа архитектура, калдъръмени улици и исторически сгради. Някои от най-добрите атракции, които можете да видите тук, включват Черната църква, Площада на Съвета, Въжената улица и замъка Бран, който се свързва с легендата за Дракула.

Сибиу: Друг красив средновековен град в Трансилвания, Сибиу е известен със своята немска архитектура, цветни къщи и оживена културна сцена. Някои от най-добрите атракции, които можете да видите тук, включват Националния музей Брукентал, Моста на лъжите, Музея на традиционната народна цивилизация ASTRA и Кулата на Съвета.

Клуж-Напока: Този оживен университетски град се намира в сърцето на Трансилвания и е известен със своята еклектична комбинация от архитектурни стилове, музеи и паркове. Някои от най-добрите атракции, които можете да видите тук, включват Националния музей на историята на Трансилвания, Ботаническата градина, църквата Св. Михаил и Централния парк.

Тимишоара: Разположен в западна Румъния, Тимишоара е мултикултурен град, известен със своята впечатляваща архитектура, исторически забележителности и оживена сцена на изкуството. Някои от най-добрите атракции, които можете да видите тук, включват православната катедрала на Тимишоара, площада на победата, музея Банат и замъка Хуниаде.

Това са само малка част от многото интересни градове за разглеждане в Румъния. Всеки от тези градове има уникален характер и чар и всички те предлагат на посетителите шанс да се докоснат до богатата история, култура и природна красота на тази очарователна страна.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин