Идея за една нетипична ваканция в "Градът на книгите" - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идея за една нетипична ваканция в "Градът на книгите"
Автор: Peika.bg
Идея за една нетипична ваканция в "Градът на книгите"

Сигурни сме, че сред вас, пътешественици, има много, които са си мечтали да живеят в малко градче в подножието на шотландските хълмове и да работят в уютна книжарница.

Е, това е съвсем реално съществуваща възможност, предоставена от The Open Book. Тя предлага една нетипична ваканция, съчетана с приятна работа в град Уигтаун – разположен на брега морето по-известен като „градът на книгите”.

Идеята за книжарницата The Open Book е на американската писателка Джесика Фокс, бивша служителка в NASA. На 24-годишна възраст тя се влюбва в Уигтаун и загърбва стария си живот, премествайки се в Шотландия. Тя споделя, че всеки, който дойде в The Open Book, има сходна реакция към Уигтаун и не е единствената, която е останала за постоянно. По думите ѝ това е магично място и предлага всичко, което някой би искал от едно пътешествие до Шотландия.  

Идея за една нетипична ваканция в "Градът на книгите"

Ако решите да се възползвате от офертата, от вас ще се иска да работите от 9:00 до 17:00 ч. в една уютна книжарница 5 дни седмично. Домакинът осигурява всичко нужно – лаптоп, безплатна интернет връзка, екип от доброволци и продавачи в книжарницата, както и два велосипеда, перфектни за обиколки на околността. Освен това всеки гост има достъп до всички книги в книжарницата.

Единствената лоша новина е, че мястото е наето за доста време напред. Чака се дълго, така че ако решите да направите резервация, не губете време. Това е перфектният начин да възпламените още повече любовта си към четенето, както и да се насладите на спокойния живот в една шотландска провинция.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин