Интерактивен музей на индустрията в Габрово - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интерактивен музей на индустрията в Габрово
Автор: Мария Ангелова

Няма друго място в България, където виртуален гид да ви развежда из музея, а самите вие да решавате какво да видите... само с едно махване на ръката.

Какво ще видите в музея

Интерактивният музей на индустрията в Габрово е разположен на три етажа - всеки от тях посветен на отделен период от развитието на града - „Индустриализация” (от края на 19-и век до 1944 г.), „Социализъм” (1944-1989 г.) и „Настояще” (от 1989 г. до наши дни).

Виртуален гид ще ви разкаже защо Габрово е един от най-силните фактори в икономиката на България през 19-и век и един от най-известните индустриални градове в тази част на Европа през 20-и век. А докато пътувате във времето, не само се сменят интериорът и модата, но и можете да сравните как са изглеждали София, Варна, Русе, Ню Йорк, Лондон и Париж в избрания период. И то само с едно махване с ръка. Разходката завършва в наши дни и разказва за съвременния габровски бизнес и неговите постижения.

40341

Как управлявате музейната експозиция

Можете сами да управлявате експозицията – чрез докосване или движение, и дори да станете част от интерактивните инсталации – да светнете една от първите крушки в България; да предизвикате взрив със суровините на първата фабрика за патрони в България – габровската Еловица; да разгледате пресата от избрания период; да се запознаете с видните габровски индустриалци; да контролирате времето. Отделено е и място за габровския хумор – можете да се заснемете в анимирани габровски шеги и да качите видеото си в интернет.

Разходката завършва в 3D салона на музея с друго впечатляващо изживяване – триизмерен филм за Габрово. Част от кадрите ви показват града от птичи поглед, както и други забележителности в околността - Етъра, Боженци, Соколския манастир, Дечковата къща и др.

40339

Полезна информация: Работно време: 10-18:30 (лято) и 9-17 часа (зима). Билет: 6 лв., за учащи и пенсионери – 3 лв., посещение с деца – 4 лв. за възрастен и 2 лв. за дете. Адрес: Габрово, ул. Николаевска 3. Тел. 0878 683395. Уебсайт тук.

*

Това е една от дестинациите в пътеводителя "50 места, които да посетите в Българаия през 2016 г.".

Открийте още идеи за интерактивни музеи в България.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин