Интересни събития този уикенд (13-15 февруари) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (13-15 февруари)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (13-15 февруари)
Снимка: Thinkstock/Guliver

В уикенда за любов и вино изборът на събития е повече от богат. Разгледайте и нашата специализирана категория Месец на виното, където сме ви подготвили и списък с винарните в България, които можете да посетите. Вижте и препоръчаните събития за деца. Или открийте стотици идеи за пътуване в категория Уикенд.  

 

Уикенд за любов и вино

13-15 февруари, Несебър

Дълъг уикенд на морето? Да, дори и през февруари. Несебър организира Уикенд за любов и вино с куп интересни събития с тема романтичното минало. Концерти, ателиета за сувенири, срещи с психолози и сексолози, суинг, състезание на тандемни велосипеди и още много изненади. Програма на Уикенд за любов и вино в Несебър.

*

Балканско Гуча парти

14 февруари, София

Един нетрадиционен начин за посрещане на 14-и. Балканската духова музика се завръща, за да зарадва своите фенове по случай един от най-възлюбените на народа български празници Трифон Зарезан и не по-малко светлия западен празник Св. Валентин. Очаквайте убийствени DJ селекции, духов оркестър на живо, специално шоу от български народен танцов ансамбъл и награди за публиката. Още за Балканско Гуча парти.

*

Трифон Зарезан във Вила Юстина

14 февруари, село Устина

Винарска изба "Вила Юстина" край Пловдив кани своите верни приятели да споделят професионалния празник на всички лозари и винари - Трифон Зарезан на 14 февруари. На събитието ще бъде приготвен юнашки тиган, ще има фолклорна програма, избор на Цар на виното и разбира се, зарязване на лозята в Устина. Подробна програма на Трифон Зарезан във Вила Юстина.

*

Фестивал на съвременното китайско кино

6-13 февруари, София

Запознайте се със съвременното китайско кино с една седмица прожекции в Дома на киното. Вход свободен. Вижте програмата на фестивала на съвременното китайско кино.

*

Амур и Бакхус - любовни арии

14 февруари, София

Класически двоен празник с любовни арии и дуети в Зала България. Повече за събитието на Софийска филхармония.

*

Пускане на фенери от Моста на влюбените

14 февруари, София

Денят на любовта и виното ще бъде зрелищно отбелязан на Моста на влюбените в София, откъдето точно в 18 часа в небето ще полетят стотици фенери. Подробности за събитието тук.

*

Уикенд на влюбените в Сатирата

14 и 15 февруари, София

Уикендът е посветен на любовта и в Сатиричния театър. Забавната страна на отношенията между мъжа и жената са основна тема на представленията събота и неделя. Подробности за Уикенд на влюбените в Сатирата.

*

Sweet Valentine базар във Вино Оренда

14 февруари, София

14 февруари ще е сладък и винен във Вино Оренда. На празничния базар ще има домашните сладка и ликьори, натурален черен шоколад, малиново вино и още много изкушения, плюс томбола с награди. Подробности за събитието във Вино Оренда.

*

Любовта, дивите животни и планината - фотоизложба

14-28 февруари, Враца

Подробности за фотоизложбата "Любовта, дивите животни и планината".

*

Празник на сланината и греяната ракия 

15 февруари, Априлци

Посетете този жизнерадостен празник, който пази традициите и създава нови. По време на празника се организират състезания за домашно приготвена сланина, домашна ракия, рисунки. Талисман на празника е 3-метрово розово прасе. Прочетете подробности за Празника на сланината и греяната ракия.

*

Не остарявай, любов - изложба

12 февруари - 1 април, Габрово

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ представя нова тематична изложба, посветена на най-прекрасното и вдъхновяващо чувство – любовта. Колекцията е подбрана от богатия художествен фонд „Хумор на народите“ и показва фотографии и скулптури, разкриващи с добро чувство за хумор емоциите и реакциите на влюбените хора. Повече за изложбата "Не остарявай, любов".

*

Надежда през обектива - фотоизложба

12-18 февруари, Пловдив

Пътуваща изложба на 27 фотографи с благотворителна цел. Ще можете да разгледате снимките в клуб Библиотеката в Пловдив. Подробности за Надежда през обектива.

***

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин