Интересни събития този уикенд (15-17 април) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (15-17 април)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Интересни събития този уикенд (15-17 април)

Нашите любими събития този уикенд. За повече информация последвайте линковете. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития за деца.

СОФИЯ

Книги за смет

16 април, София

Повече от 300 години са нужни на пластмасата, за да се разгради в природата. Най-успешната инициатива, обединяваща отговорното мислене към околната среда с четенето, ще се случи за четвърта поредна година. Най-успешната инициатива, обединяваща четенето и отговорното отношение към околната среда, ще стартира на 16 април в София и ще се развие поетапно в различните градове до края на месец май. Тази година към участниците се присъединява Кюстендил, като по традиция кампанията ще се проведе и в Бургас, Велико Търново и Плевен. Подробности за кампанията Книги за смет.

*

Bulgaria Tattoo Expo

16 и 17 април, зала 3 на НДК

Третото издание на международното изложение за татуровки Bulgaria Tattoo Expo ще представи над 100 артисти от страната и чужбина, 3D Tattoo Mapping шоу, а сумата от всички билети, продадени през интернет, ще бъде дарена в подкрепа на НАО Рожен. И тази година Bulgaria Tattoo Expo събира под един покрив артисти от: България, Англия, Италия, Гърция, Германия, Македония, Испания, Румъния, Чехия и др. Сред тях са и някои големите имена в тату индустрията с български произход: Bullet BG, работещ в Португалия, Живко, работещ в Bloody Blue Tattoo в Чехия. Повече за събитието.

*

Фестивал на изкуствата за Цветница и Великден - вход свободен

15-17 април, хотел България 

Ръчно изработени предмети, игри и работилници очакват посетителите. Фестивалът на изкуствата и занаятите обявява своето издание, посветено на Цветница и Великден, съчетавайки в едно красотата и традициите на двата празника. Базарът ще се проведе между 15 и 17 април в хотел „България“ (ресторант „България) в София, бул. "Цар Освободител", 4 като ще е отворен всеки ден между 11 и 19:30 ч. Повече за фестивала.

*

Семинар Травъл фотография

16-17 април, Фото Форум студио, София

Светът е голям и хубавите снимки дебнат отвсякъде. Но понякога е дяволски трудно да бъдат уловени. За да се справите лесно с тази толкова приятна задача, ще ви помогне Емил Данаилов – журналист, фотограф и пътешественик, дългогодишен главен редактор на бившето списание „Одисей“. Семинарът има теоретична и практическа част. Предвидено е и индивидуално обсъждане на снимките на участниците в семинара – преди и след практическата част, така че резултатът от обучението се вижда веднага. Броят на участниците е ограничен. Семинарът ще се проведе в студиото на Фото Форум (София, бул. „Мадрид“ №50) на 16 и 17 април (събота и неделя) от 10 до 19 ч. Подробности за семинара и записването.

*

Форум Дълголетие

17 април, Независим театър

Как да доживеем до повече от  100 години? Можем ли да „излекуваме” остаряването? Как медитацията може да забави стареенето на клетките? Каква диета ще ни помогне да живеем най-дълго? Кои части на България са населени с най-голям брой столетници и защо? На много от тези въпроси ще се опита да даде отговор първото издание на „Форум Дълголетие” на 17 април, неделя. Събитието се организира от фондация Credo Bonum и ще започне в  13:00 ч., а мястото е Независим театър на ул. Връбница 12. Форумът е адресиран към младите хора, изправени пред  разнообразните начини за подобряване качеството и продължителността на живота си, но също и към по-възрастните, които биха могли да научат много за процесите на стареене в човешкото тяло. Повече за Форум Дълголетие.

*

Depeche Mode Tribute

1 април, клуб Mixtape 5

Трибют от P.I.F. live и DJ Strange Affection, вход само на място: 10 лв., врати: 22:00 ч. Измина почти година от последното издание от серията култови трибюти на Depeche Mode. Ето че отново дойде време да си спомним за любимата банда и да чуем някои от вечните им хитове. Датата е 16 април, а на сцената в A-Side ще излязат по традиция група P.I.F., които несъмнено са доказали специалната си връзка с легендарните Depeche Mode. Вижте още от програмата на Mixtape 5.

*

На театър в Младежкия театър

1-3 април, Младежки театър

Този уикенд в Младежкия театър гледайте:

15 петък     
19:00 Голяма зала - Красиви тела

16 събота     
19:00 Камерна зала - Вятърът в тополите

17 неделя     
11:00 Голяма зала - Карлсон, който живее на покрива
19:00 Камерна зала - Любовна песен

Вижте още от програмата на Младежкия театър.

*

В Е Л И К О  Т Ъ Р Н О В О

Фестивал на туристическия филм "На източния бряг на Европа"

14-17 април

За 12 поредна година във Велико Търново ще се проведе фестивалът на туристическия филм „На източния бряг на Европа“. През годините той се доказа като престижен форум, който събира в сърцето на България кинотворци от различни страни и дава трибуна за дискусии по актуалните въпроси и аудио-визуалните тенденции в областта на туристическите продукции.   

Повече за Фестивал на туристическия филм. Ето ги и любимите ни филми от фестивала.

*

С Т А Р А  З А Г О Р А

"Така правят всички жени" - опера

16 април, Държавна опера Стара Загора

На 16 април можете да гледате "Така правят всички жени" - опера от В.А. Моцарт. Април е разнообразен - от Моцарт до опера за деца и бебоци - следете актуалната програма на Операта в Стара Загора.

*

В  Ч У Ж Б И Н А 

Фестивал на лалето

1-30 април, Истанбул

От първите дни на април Истанбул става няколко пъти по-цветен и се превръща в столица на лалетата. Шарените цветя можете да видите навсякъде из града, има и няколко свързани изложби. Подробности за Фестивала на лалето в Истанбул.

*

К А У З И

Колело за смет, за дете велосипед - благотворителна кампания

до 5 юни, цяла България

"Една кампания на работилница за велосипеди 1bike.bg: По време на кампанията хора от цялата страна ни изпращат техните стари, счупени или здрави велосипеди, които не използват. Ние ги събираме, ремонтираме счупените и заедно със социалните служби определяме кой велосипед за кое дете ще е най-подходящ. В първото издание на кампанията през 2015 г. хора и компании дариха 110 велосипеда, като от тях успяхме да отремонтираме и подарим 70 на социално слаби деца от Дряново." Целта за 2016 година е да бъдат събрани и отремонтирани 200 велосипеда. Научи как да дариш велосипед тук.

*

Подкрепи пътуващата библиотека на колела

Представете си каравана с удобно кресло в единия край, с кана хубав чай до него. Малка плетена масичка и красива нощна лампа. В другия край - голяма дървена библиотека с половин тон книги. Свещи, приятно ухание на старо и на книги. Уют.  Ето така Александър Караджов от Смолян си представя реализиран проекта си за първата библиотека на колела, която ще обикаля из България. Ако идеята ви харесва и искате да допринесете за осъществяването й, можете да направите дарение тук. Повече за пътуващата библиотека на колела.

*

Търсете сред стотици интересни събития у нас и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин