Интересни събития този уикенд (20-22 юни) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (20-22 юни)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (20-22 юни)
Снимка: Charles Knowles

В навечерието на най-дългия ден в годината и на магическия празник Еньовден имате пребогат избор от интересни събития, фестивали, карнавали, преходи, еньовденски тайнства и незнайни срещи със самодиви. Открийте своето уикенд бягство в следващите предложения за интересни събития този уикенд (вижте и събития за деца този уикенд):

WakeЪп фестивал - завръщане към корените

20-22 юни, край село Куклен, Пловдивско

Един фестивал за пробуждане, който ще се проведе в най-дългите дни от годината в магическата борова гора край пловдивското село Куклен. На фестивала ви очаква пробуждане с над 60 часа музика, 20 стила, 130 артисти, както и акцент върху българските традиции. Научете още за WakeЪп фестивал.

*

Водна кула арт фест

20-25 юни, София

В тазгодишното издание на арт феста можете да видите световноизвестния автор на видеоарт Бил Виола, както и да станете част от редица други арт събития. Научете повече за Водна кула арт фест 2014.

*

Pamporovo Bike Cup

20-22 юни, Пампорово

Pamporovo Bike Cup 2014 ще бъде единственото голямо международно състезание по планинско колоездене в дисциплини спускане и кроскънтри в България за 2014-та и ще се проведе във Вело Парк Пампорово. Подробности за Pamporovo Bike Cup.

*

One Design Week

20-29 юни, Пловдив

One Design Week тази година гостува в Пловдив. Програмата на фестивала включва десетки събития в сферата на дизайна, както и програма за деца. Част от събитията на фестивала е инициативата Направи си сам книга, в която деца могат да напишат своя приказка и да я превърнат в истинска книга.

*

Фестивал на дивите цветя в Родопите

21-29 юни, Смолян

Това е фестивалът, който ще ви срещне с магията на родопските билки и цветя. Ботанически и велотурове, базар на местни екопроизводители, седянки, дегустации на билкови чайове, народни обичаи, танц на водата и цветята... Събитие за среща с природата. Вижте програмата на Фестивала на дивите цветя в Родопите.

*

Преход във Врачански Балкан - с водач

21 юни, Врачански Балкан

Включете се в преход до живописния Манастирски дол и водопад Женската вода с професионален водач от Природен парк Врачански Балкан. Срещу 2 лв. (1 лв. за деца) ще се разходите приятно и безопасно из красивата природа на Стара планина и ще научите куп нови неща. Вижте графикът за цялото лято на разходките във Врачански Балкан.

*

Национален еньовденски събор

21 юни, почивна база Пряпорец край Стара Загора

Народна музика, песни, танци и конкурс за местни ястия - това ще се случи в местността Мечи кладенец край Стара Загора. Научете повече за Националния еньовденски събор.

*

Еньовденски тайнства - летен фестивал в село Делчево

21-22 юни, село Делчево

В събота и неделя в гоцеделчевското село Делчево ви очакват незнайни срещи със самодиви, танци под звездите, посрещане на слънцето, факелни шествия, чародейства, бране на билки... Научете още за магията на Еньовден в село Делчево.

*

Пазар за роби и гладиаторски битки в село Склаве

21 юни, село Склаве

Легендите разказват, че Спартак е бил пленен и продаден за роб в родните си земи (днешна община Сандански) на най-големия за региона робски пазар в днешното село Склаве. На 21 юни 2014 г. древното тържище ще събере отново местното население, което тази година за първи път ще има възможност да се потопи в античното минало и да пазарува традиционни за древните римляни стоки и храни. Научете още за възстановките в село Склаве.

*

Еньовден в Етъра

22 юни, Етъра

Традиционно в Етъра празникът Еньовден се отбелязва с отдаване на почит на традициите, ателиета, демонстрации и базар на билкови продукти. На най-виталния ден през годината от Етъра ви канят да спрете надпреварата с времето, да откъснете стръкче росна билка, да се усмихнете на слънцето и заредени с енергия да извървите пътя до края на годината. Още за Еньовден в Етъра.

*

Русенски карнавал

22 юни, Русе

ВАЖНО! Карнавалът в Русе 2014 се отменя! Време е за карнавални шествия, огнено шоу, танци и състезания за най-интересно маскирани деца, възрастни и семейства. Вижте какво още ще се случва на Русенския карнавал.

***

Вижте още събития в България и по света. Вижте и идеи за разходки през уикенда.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин