Интересни събития този уикенд (30 октомври - 1 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (30 октомври - 1 ноември)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития този уикенд
Автор: Мария Ангелова
Интересни събития този уикенд (30 октомври - 1 ноември)

В този хелоуински уикенд, се маскирайте, забавлявайте, пийте умно, а преди/след това - ето няколко идеи за интересни фестивали и събития този уикенд, заради които си струва да попътувате (вижте и любимите ни събития за деца). Ако не откриете своето събитие, разгледайте категорията ни Уикенд с хиляди идеи за пътуване из всички кътчета на България

Sofia Live Club - програма за октомври

1-31 октомври, София

С настъпването на есента дойде и време за откриване на новия сезон в Sofia Live Club. Големите имена, които ще се изявят на сцената на клуба този уикенд, са Рут Колева (30.10.) и Jamie Woon Live (31.10). Вижте пълната програма на София Лайв Клуб за октомври.

*

So Independent - филмов фестивал за независимо кино

до 1 ноември, София

Освен богатата програма с американско, кубинско и българско независимо кино, тази година от So Independent са подготвили интересни събития. Този уикенд: 31-ви октомври в Дом на киното след края на прожекцията на филма „Малала“ от 17:00 ч. ще има дискусия по темата с представители на Българско школо. 31-ви октомври в кино „Одеон“ ще бъде отбелязан Хелоуин с прожекциите на филмите „Хуан на мъртвите“ от 18:30 ч. и „Вещицата“ от 20:30 ч. 1-ви ноември в кино „Люмиер“ ще се състои ексклузивна за България прожекция на филма  „Септември в Шираз“ от 19:00 ч. – изцяло осъществен в Киноцентъра, от български екипи - с участието на Ейдриън Броуди и Селма Хайек, като лентата ще бъде представена от Ярив Лърнър, изпълнителен директор на Ню Бояна Филм.

Още за фестивала So Independent.

*

Следобед в квартала

31 октомври, София

Идейно е театрите и музеите да отворят врати и да те поканят за една нощ да се насладиш на малкия им празник. Една друга покана те призовава да участваш в промяната на своя квартал. Три точки на София ще бъдат оживени с музика, танци, настолни игри и рисуване. Метрото ни свързва, така че можеш да се включиш в кв. Младост 3, пред трафопоста до бл.313, вх.А, в кв. Надежда 2 – пред търговския център, веднага след изхода от Метро станция Хан Кубрат и в Люлин 6. Повече за инициативата тук.

*

HalloWine - Хелоуин във Вино Оренда

31 октомври, София

Минете на Halloween през магазин Vino Orenda, за да изпиете чаша греяно вино и да ви замирише на есен. Всеки закупил вино от магазина по време на събитието ще получи подарък - сет подправки за греяно вино, за да може да си го приготви и сам у дома! Вход свободен. Повече за HelloWine.

*

Балканско Гуча парти

30 октомври, София

Както всички знаем, тук на Балканите не обичаме празници, които се празнуват само по един ден и затова може да започнете да празнувате Вси Светии още от петък. В събота може да се маскирате за Вси Светии като вампири, върколаци, караконджули и т.н. страшилища, но в петъчната вечер свалете маските и покажем какви сте наистина - балканци! Повече за Балканско Гуча парти.

*

Музикална вечер в културен център BH

30 октомври, Русе

От 21 ч. гости на културен център BH в Русе ще бъдат Jazz Bite. Със симбиозата между опит и вдъхновение, Jazz Bite винаги успяват да задоволят всяка една публика. Вход свободен. Повече за Музикална вечер в културен център BH.

*

Карикатурен десант в Дома на хумора и сатирата

1 октомври - 31 декември, Габрово

По традиция и тази есен Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще предложи интересна среща с хумористичното изкуство. „Карикатурен десант“ е събитието, с което Веселата къща ще открие сезона. Военният термин не е избран случайно – залите на Музея ще бъдат окупирани от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове, пристигащи от близки и далечни страни. Нашествието на творбите към столицата на хумора е в отговор на поканата към партньори на Дома на хумора да гостуват с подбрани колекции от своите фондове и ателиета – 6 мащабни изложби с над 500 карикатури от 62 автори от десетки държави вече завладяват голяма част от музейната територия. Повече за събитието. 

*

Есенна изложба в Серяковата къща

12 октомври - 15 ноември, Троян

На 12 октомври от 18 ч. в галерия „Серяковата къща” Дружеството на троянските художници открива своята Есенна изложба. В нея традиционно ще видим най-новите творби на троянските ни творци – живопис, керамика, икони, дървопластика и др. И отново традиционно, за четвърта поредна година изложбата ще бъде съпроводена от поредното истинско джаз събитие. Ще бъдат представени джаз изпълненията на Лилия Илиева - вокал, Александър Логозаров - китара, Станислав Арабаджиев - пиано и Атанас Хаджиев - саксофон. Повече за събитието тук.

*

По билото на планината - литературен конкурс

до 30 ноември, цяла България

Вдъхновява ли ви планината? Включете се в литературния конкурс на хижа "Козя стена" - "По билото на планината".  Можете да участвате с 1 произведение. Текстът може да е публикуван, но да не е награждаван в други конкурси. Право за участие имат всички възрастови групи, вдъхновени от планината. Пълните условия на конкурса са тук.

*

Грижа за ближния – променяме света към по-добро

1-31 октомври, София

От 9–19 ч. (от понеделник до петък), в Soho, ул. Искър 4, София, се организира набиране на дарения в помощ на бежанците, потърсили подслон в България. След успешното провеждане на предходно аналогично събитие през 2013 г., Soho отново иска да допринесе за един по-добър живот на нуждаещите се. Този път ще бъдат необходими дрехи, обувки, спално бельо, козметика и бебешки принадлежности. Подробности за инициативата.

*

Търсете сред стотици интересни събития в България и по света.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин