Какво можете да видите в Цюрих? - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Какво можете да видите в Цюрих?
Автор: Елена Исаева

Швейцария е сред най-красивите, подредени и посещавани страни в Европа. Тя няма град или село, което да не е очарователно. Тук може да се насладите на красиви алпийски градчета, на природната красота, която Алпите предлагат, на швейцарския шоколад и още много. Швейцария е приказка и всеки, който се е докоснал до нея може да потвърди това.

Швейцария е една приказна страна, която спокойно може да се нарече земен рай. Всеки, който я е посетил не само, че на мига се е влюбил в нея, но и с голямо желание отново и отново би се връщал към тази швейцарска хармония. Това място е точно като извадено от картичка или картина от велик майстор художник. Всеки град, всяко селце или местност са като от приказна страна, която не прилича на никоя друга. Швейцария е толкова чиста и подредена страна, че там може да ви глобят само, защото изнасяте боклука си не в позволеното време.

Какво можете да видите в Цюрих?
Снимка: Елена Исаева

Всеки един град в Швейцария е чаровен, уникален и може да предложи безброй интересни забележителности на своите посетители. Един от най-красивите градове, който не бива да пропускате определено е Цюрих.

Цюрих е толкова красив, подреден и скъп град, че едва ли има друг такъв аналог в света. Много социологически проучвания сочат, че това е един от най-добрите градове за живеене. Определено има защо да държи едно от челните места в класациите. Градът наистина очарова и в същото време оставя усещането за подреденост, дисциплина и безипречна чистота.

Цюрих е най-големият град в Швейцария, в който се намира и най-голямото летище в страната. Градът е разположен на северозападния бряг на Цюрихското езеро. Цюрих е определян за културна столица на Европа. В града има толкова много банки и това е едно от нещата, с които е известен в цял свят, освен с красотата си и много високия си стандарт на живот.

Какво можете да видите в Цюрих?
Снимка: Елена Исаева

 

Най-голямата историческа забележителност на град Цюрих е катедралата Гросмюнстер. Тази катедрала спокойно може да се каже, че е един от символите на града. Вижда се и от двата бряга на реката и е едно от любимите места на местни и туристи. Строителството на тази внушителна катедрала отнема повече от 100 години в периода от 1100 г. до 1220 г.

Друга интересна постройка е църквата Фраумюнстер, построена през 874 г. Това е и най-старата църква в града. Това е втората главна църква в града. Тя е построена на мястото на женски манастир, който е бил основан през 853 г.

Когато сте в Цюрих не пропускайте да посетите и фабриката на Линд, която се намира на около 5 км от града. Там освен, че може да видите технологията на правене на един от най-вкусните шоколади в света, но и ще си напазрувате такива шоколадови изделия, които трудно се срещат по магазините.

Друга интересна постройка в Цюрих е църквата „Свети Петър“. Тя е третата най-важна църква в Цюрих. На нейната фасада има огромен часовник, който се вижда отдалече.

Определено Цюрих е сред най-красивите европейски градове и не бива да го пропускате докато сте в Швейцария. Най-добре наемете автомобил и обиколете Швейцария, за да може максимално да се насладите на нейната архитектурна и природна красота.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин