Кои са най-изестните испански кафе-книжарници? - Кино, театър и книги - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Кои са най-изестните испански кафе-книжарници?
Автор: Елена Исаева

Комбинирайки уютната атмосфера на кафене с интелектуалната привлекателност на книжарница, тези заведения предлагат приятно бягство за тези, които търсят перфектната комбинация от кофеин и култура.

Испания може да се похвали с няколко очарователни кафенета с прилежащи книжарници, които предоставят на посетителите едно обогатяващо изживяване. Ето някои от най-известните:

Кои са най-изестните испански кафе-книжарници?
Снимка: pixabay.com

El Ateneo Grand Splendid - Буенос Айрес, Аржентина:

Въпреки че не е в Испания, El Ateneo Grand Splendid в Буенос Айрес си струва да се спомене. Разположен в бивш театър, той е известен с разкошната си архитектура и разполага с кафене на сцената, което предлага уникално изживяване при четене.

Lello Bookstore Café - Порто, Португалия:

Отново не в Испания, но книжарницата Lello в Порто заслужава признание. Със своето емблематично червено стълбище и сложна дървена дограма, това е рай за любителите на книгите. Съседното кафене осигурява спокойно пространство, където да се насладите на новата си литературна находка.

El Péndulo - Мексико Сити, Мексико:

El Péndulo е мексиканска верига книжарници, известна с уникалната си атмосфера. Клонът в Мексико Сити, особено в Поланко, съчетава модерно кафене с огромна колекция от книги, създавайки идеално място за интелектуални разговори.

Sant Jordi Asociados - Барселона, Испания:

Sant Jordi Asociados, разположен в Барселона, безпроблемно съчетава кафене с книжарница. Това заведение, вдъхновено от известните щандове за цветя La Rambla, кани клиентите да разгледат богата колекция от книги, докато се наслаждават на чаша кафе.

Laie - Барселона, Испания:

Laie, разположен в сърцето на Барселона, е културен център, който включва книжарница, кафене и галерия. С акцент върху литературата, изкуството и музиката, Laie предоставя вдъхновяваща среда за творчески умове.

Café de Oriente - Мадрид, Испания:

Сгушено близо до кралския дворец в Мадрид, Café de Oriente предлага изискана обстановка с панорамна гледка към двореца и Операта. Неговата класическа атмосфера го прави предпочитан сред любителите на книги, търсещи изискано изживяване в кафенето.

La Central - Мадрид, Испания:

La Central, с местоположения в Барселона и Мадрид, е книжарница, която съчетава литература с гастрономия. Кафенето към книжарницата предлага разнообразно меню, което го прави идеално място за спокойно четене, придружено от добра храна.

El Dinosaurio Todavía Estaba Allí - Валенсия, Испания:

 

В превод „Динозавърът все още беше там“, тази странна книжарница във Валенсия включва кафене и място за представления. Отличава се със своя уникален декор и ангажимент за насърчаване на общност от читатели и художници.

Café del Cosaco - Хихон, Испания:

Разположен в град Хихон, Café del Cosaco е еклектично заведение, което съчетава книжарница, кафене и художествена галерия. Той предлага уютна и артистична атмосфера, което го прави предпочитан сред местните жители и туристите.

Tipos Infames - Мадрид, Испания:

Tipos Infames в Мадрид е книжарница и винен бар, създаващи отличителна комбинация за своите покровители. С внимателно подбрана селекция от книги и меню от изискани вина, той осигурява елегантна и спокойна атмосфера.

Café Literario - Сарагоса, Испания:

Както подсказва името, Café Literario в Сарагоса е литературно кафене, което популяризира културни събития, четения и дискусии. Комбинацията от кафене и книжарница създава динамично пространство за интелектуален обмен.

Тези кафенета с книжарници предлагат повече от просто чаша кафе; те осигуряват убежище за любителите на книгите, насърчавайки уникално културно изживяване, където литературата и гастрономията се преплитат. Независимо дали търсите тихо кътче за четене или участие в дискусии с други гости, тези заведения предлагат перфектна комбинация от интелектуална стимулация и кулинарна наслада.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Кино, театър и книги
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин