Край Велико Търново ще се оформи нова гора с 5000 дръвчета - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Край Велико Търново ще се оформи нова гора с 5000 дръвчета
Автор: Peika.bg
Край Велико Търново ще се оформи нова гора с 5000 дръвчета

Пътешественици и ентусиасти, на 22 април отпразнувахме Ден на Земята, на 25 април ще посрещнем Цветница, все хубави празници и поводи за това да бъдем добри и да направим добро.

Ако се намирате в района на Велико Търново и се чудите как да направите деня си малко по-ползотворен и да сторите добро, ние имаме идея.

Нова гора с 5000 дръвчета ще бъде засадена край Велико Търново навръх Цветница – 25 април. Тя ще се намира само на 1 километър от Килифарево, в посока село Плаково – на мястото на старото рекултивирано сметище край градчето.

Инициативата обединява „Гората.бг“ „Търново Рънс“, Община Велико Търновои отдел „Околна среда“, „Доброволно чистене“ и Централен кооперативен пазар – В. Търново, а в залесяването се очаква да се включат много доброволци. Ако още не сте решили да го направите - направете го и вие!

Осигурени ще бъдат необходимите инструменти – мотики, лопати, също кофи, ръкавици, водоноска и др.

Кампанията ще се проведе от 10:00 до 14:00 ч. тази неделя. Сборният пункт е в 9:00 ч. пред стадион „Ивайло“, а за пътуването до Килифарево са осигурени и автобуси.

Няколко часа, които ще отделите от времето си няма да оправят всички проблеми и да подобрят целия свят, но ще имат значение, ще се направят първите стъпки на добрина и човечност и първите стъпки към това да имаме чиста природа, която да пазим и обичаме.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин