Монреал – забележителности за един уикенд - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Монреал – забележителности за един уикенд
Автор: Виктория Трифонова
Монреал – забележителности за един уикенд

Монреал е един много специален град. Това се дължи не само на факта, че е един от най-старите и най-европейските градове в Северна Америка, но също така на двуезичността, суровите зими и топлите хора. Ако се чудите дали да го посетите, не се колебайте! Монреал е красив по всяко време на годината. Есента е кратка, но безкрайно живописна. Зимата е дълга, снежна, но предоставя много възможности за зимни спортове. Поради продължителността на зимния сезон, пролетта е винаги посрещана с много радост и ведро настроение. Лятото пък е сезонът на фестивалите и усмихнати хора.

Ето някои забележителности в Монреал, които задължително трябва да посетите независимо от сезона:

Старият град (Vieux Montreal/ Old Montreal) - Старият град е място с огромна историческа и културна важност. Тази част на града силно напомня eвропейската архитектура и дух. Възможно е дори напълно да забравите, че се намирате в Северна Америка. Тази част на Монреал е с оживени павирани улички, малки кафенета, ателиета на художници и цветни бутици.

Старото пристанище (Vieux port/ Old port) - Монреал е разположен на левия бряг на река Сейнт Лорънс, там се намира и старото пристанище. Освен живописната гледка покрай реката, изкуствено създаденият плаж през лятото и красивата часовникова кула, там има също така редици други интересни занимания. Например, може да посетите Монреалския научен център или IMAX киното. Покрай самата вода минава алея, която е идеална за разходки пеш или с колело. През зимата там се провеждаIgloo fest - фестивал за техно музика, който продължава почти месец и се провежда на открито въпреки смразяващите температури. Участниците, както и многобройните посетители, често са облечени в ски екипи, за да могат да преживеят студа, но пък за сметка на това настроение не липсва.

Музей на изящните изкуства (Le Musée des Beaux-Arts/ Museum of Fine Arts) - Това е един от най-големите музеи в Канада, разположен е в цели четири сгради и побира близо 3500 експоната. Там са изложени съвременни и класически творби на известни художници и скулптори. Годишно музеят е посещаван от повече от половин милион души. Ако желаете да разгледате всичко, отделете най-малко половин ден за това. Повече информация може да намерите на страницата на музея тук.

Гледката от Монт Роял (Mount Royal) - Монт роял е хълм, от който се открива невероятна гледка към самия град. Това е любимото място на много монреалци и чудесен фон за снимки. Само на няколко минути от центъра успявате да избягате от сянката на високите сгради и шума на колите. Също така е и идеално място за любители на зимните и летни спортове. Едни се разхождат, други карат ски, а трети тичат, но всеки намира по нещо за себе си.

Тим Хортънс (Tim Hortons)- Ако се чудите дали това е музей, улица и забележителност. - не е. Но за сметка на това е неделима част от канадската култура. Метафорично казано, Тим Хортънс е религията на канадците. Това е верига за бързо хранене и топли напитки. Създателят й Тим Хортънс е бил известен канадски хокеист. Хокеят, разбира се, е другата страст на канадците. В който и град в Канада да се разхождате, задължително ще се натъкнете поне на няколко заведения Тим Хортънс. Местните ще ги предпочетат, пред което и да е било друго заведения.

С колело по канала Лашин (Lachine) - Веднага след стопяването на снега, канадците вадят велосипедите. Ето защо, за да усетите какво е да си истински канадец трябва да опитате и вие. Страхотно място за това е велоалеята по канала Lachine. Тя е с дължина около 15 км. Пътят се извива през чудни гледки, като старото пристанище и езерото Сейнт Луиз.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин