Най-добрите безплатни събития за септември - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите безплатни събития за септември
Автор: Peika.bg
Най-добрите безплатни събития за септември
Снимка: Thinkstock/Guliver

Улиците, площадите, кафенетата – всичко закипява в нов живот след края на отпускарското затишие от юни до август. 

 

И ето го септември - с първите жълти листа, с топлите следобеди и хладните вечери, и с многобройните си безплатни събития на открито и закрито - горски, морски и градски.

Ето кои са любимите ни безплатни събития през септември.

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ В СОФИЯ

After Fest – безплатен музикален фест на Витоша

3-5 септември, поляната до хижа „Момина скала“

Голямото афтър парти след летните плажни препускания и отпуски ще се състои насред планината! В началото на месец септември – от 3 до 5 включително, на поляната до хижа „Момина скала“ в Природен парк „Витоша“ ще се състои пилотното издание на “After Fest”, в рамките на който ще се изявят отбрани изпълнители, комбинация от вече доказали се и тепърва изгряващи млади музиканти. В три поредни дни на сцената ще излязат “Jeremy?”, “Oratnitza”, “Smallman”, “Southhwick”, “So Called Crew”, “Dead Man’s Hat”, Vlada Tomova, “Belonoga”, “Lady&Gents”, “Out In Space”, “Krekhaus Jam” и “Nu/Ance”. Повече за After Fest.

*

квАРТал – фестивал за култура и начин на живот 

16-18 септември

Между 16-18 септември, в района на стария еврейски квартал, разположен в периметъра между бул. Дондуков, бул. В. Левски, бул. Сливница и бул. Мария Луиза, ще се проведе първото издание на „квАРТал фестивал“ – фестивал за култура и начин на живот. В рамките на три поредни дни, обособеният периметър ще се преобрази и ще отвори вратите си за всички жители и гости на столицата, които имат отношение към София и са любопитни да изследват огромния потенциал на региона. Множество ключови локации ще очакват посетителите за да им покажат атрактивни изложби и документални кадри, свързани с интересното минало и важното историческо значение на района. Повече за квАРТал фест.

*

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Фестивал Shake That Хълм 

2-6 септември, Пловдив

Поляната на Младежкия хълм ще се превърне в сцена на фестивала Shake That Хълм, където ще можете да се насладите на 2 сцени, 80 часа музика и с множество допълнителни събития, танци, работилници и студиа на открито. Ще можете да положите снага на Айляк Хамак под сенките на дърветата около Поляната, да пазите баланс по слаклайн или Yoga Fly, класове по традиционна йога, работилница за оригами, тренировки по Kangoo и функционален фитнес и Айкидо демонстрации... Родителите и децата в никакъв случай не са забравени, като ще има и специална "Зона за Децата". Програма на фестивала Shake That Хълм.

*

Нощ на музеите и галериите

23-24 септември

12-то издание на Нощ на музеите и галериите в Пловдив.

*

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ В БАНСКО

Балкански фестивал Бохеми 

3-4 септември

Пирински напеви, DIA, бански фукли и много настроение на балкански фестивал Бохеми. За второто издание на „Бохеми” - 3-ти, 4-ти септември, организаторите са поканили сензацията на българската музикална сцена – DIA. На фестивала ще чуете още „Алкохол Джаззз Оркестър”, „Карандила”, Дино Мерлин, тръбачите на Кристиян Азирович и несравнимия Magnifico. Вижте повече информация за фестивала. 

*

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ КРАЙ ВРАЦА

Преход за наблюдение на лешояди край Враца

3 септември, с. Долно Оризово

Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан“ ви кани на отбелязването на Международният ден на лешоядите. В тази връзка ще бъде организирано наблюдение на белоглави лешояди в района на село Долно Озирово. Сборен пункт: 8.00 ч. в центъра на с. Долно Озирово. Обща дължина на прехода е до 8 км при малък наклон на терена. По време на разходката ще могат да бъдат наблюдавани белоглави лешояди в района на площадката за подхранване, адаптационната клетка и скалните масиви над с. Долно Озирово. Подробности за събитието.

*

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ В МЪГЛИЖ

Рокфест We Are Going to Мъглиж 

3-4 септември, Мъглиж

На четвъртото издание на We Are Going To Мъглиж на открито в планината, фестивалът отново ще срещне почитателите на твърдия звук с групи от българската авторска рок сцена. Двата фестивални дни – 3 и 4 септември – ще предоставят възможност за изява на 11 рок банди от цялата страна, а на феновете – добро забавление насред невероятна природа. Мястото предоставя много добра възможност за устройване на палаткови лагери. В зоната на фестивала се предлагат храна и напитки, както и допълнителни забавления за гостите. Повече за We Are Going to Мъглиж.

*

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Хартиени фенери в Габрово

6 септември, площад Възраждане

Всяка година, през месец септември в Габрово се провежда фестивал „Хартиени фенери“, който чества свободата, любовта и мира. Малко след като слънцето се скрие, стотиците участници в инициативата пускат едновременно във въздуха своите летящи фенери и само след минути небето е обсипано с множество светещи обекти. Повече за Хартиени фенери в Габрово.

*

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ В КУРТОВО КОНАРЕ

Куртово Конаре Фест

9-11 септември, село Куртово Конаре

Три дни фестивална атмосфера с чушки, домати, джаз-блус-рок концерти, кулинарни ателиета и какво ли още не. В пловдивското село Куртово Конаре. Още за Куртово Конаре Фест.

*

БЕЗПЛАТНИ СЪБИТИЯ В ХАСКОВО

Джаз фестивал Хасково 

26 септември - 1 октомври

Фестивал с дългогодишни традиции, който превръща Хасково в град на джаза за няколко дни. Вход свободен. 

*

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Вес Бойчева, 02.09.2015 | 23:08
Още един хубав фестивал - https://www.facebook.com/luna.dolina?fref=ts
Desislava Stoyanova, 04.09.2013 | 13:28
Ще има какво да се види! :)
Тежко Става, 04.09.2013 | 12:31
Пропускате най-интересният безплатен фестивал през септември - https://www.facebook.com/events/546645618731504/ БЪДИ ПРОМЯНАТА! във Варна
Uchtiviq Los , 03.09.2013 | 13:54
Супер, доста разнообразна програма :)
Абонирайте се за нашия бюлетин