Най-добрите идеи за детски подаръци, които да вдъхновят приключенския им дух - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите идеи за детски подаръци, които да вдъхновят приключенския им дух
Автор: Peika.bg
Най-добрите идеи за детски подаръци, които да вдъхновят приключенския им дух
Снимка: pexels

Стане ли дума за детски подаръци, винаги се стремим да изберем най-доброто.

Искаме да зарадваме палавниците, но сякаш и нещо повече – да провокираме тяхната любознателност, да ги стимулираме да научат колкото се може повече неща. Е, ако това е и вашата цел, то тогава сте на правилното място. Вижте нашите топ предложения:

1. Настолни игри за път

Най-добрите идеи за детски подаръци, които да вдъхновят приключенския им дух
Снимка: pexels

Това е една много сполучлива идея за подарък, особено ако детето често пътува. Компактните размери на такива игри, както и устойчивите материали, от които са изработени, са техният най-голям плюс. Занимателни, образователни, интересни и съвсем лесни за пренасяне – такъв подарък със сигурност ще допадне на всеки малчуган. Разбира се, добре е да се съобразите с интересите на детето, когато избирате тематиката. Но от друга страна, бихте могли да използвате подаръка и като средство за стимулиране на любопитството му. Например, ако искате то да се научи да играе шах, изберете някой атрактивен и компактен модел, който да го провокира да попита за правилата на играта.

2. Водоустойчива камера

Най-добрите идеи за детски подаръци, които да вдъхновят приключенския им дух
Снимка: pexels

Този подарък ще заплени всяко дете, което мечтае за далечни пътешествия. С водоустойчивата камера може като за начало да се снима под водата на плажа по време на лятната ваканция например. Но, бъдете спокойни - при наличието на такъв атрактивен модел, детето само ще започне да измисля нови и нови начини за използването му.

3. Географска скреч карта

Очарователни и образователни, географските скреч карти са един вълшебен дар, мечтан от много деца. Удоволствието да откриеш нови места е толкова голямо, че още щом получи своя подарък, вашият малък откривател няма да може да се откъсне от него. Може да изберете различен тип скреч карта -  скреч карта на света, скреч карта на България или скреч карта на Европа. Те не само ще спомогнат за обогатяване на знанията по география, но и ще го направят съвсем неусетно, под формата на игра. Защото всяка една от тези скреч карти е силен стимул малкото ви съкровище да научи повече и повече неща за своята родина, за Европа и целия свят.

4. Дневник за пътувания

Най-добрите идеи за детски подаръци, които да вдъхновят приключенския им дух
Снимка: pexels

Още една креативна идея за подарък е дневник за пътувания. Ако си бил там – отрази го! В този дневник ще намерят място всякакви бележки, снимки, както и скъпи спомени, останали от различните пътувания. Определено дневникът е много добър начин да провокирате любов към пътешествията и респективно – да разширите мирогледа на вашето дете. И ако приемем, че основите на характера се изграждат още в самото детство, то с такъв подарък вие ще сте сигурни, че сте дали на своето дете един добър старт към бъдещите успехи.

5. Книга за пътешествия

Всеки малък пътешественик трябва да има и своята книга за пътешествия. Да почерпиш от опита на друг, особено когато има толкова много какво да учиш, е чудесно! Не се колебайте да зарадвате вашето дете с такава книга, която да преобърне напълно представата му света, да му помогне да придобие увереност и да го стимулира да преследва мечтите си. Успехите започват първо във въображението, затова и е толкова важно за си какво мечтаем още като малки. За още по-голяма радост, към книгата за пътешествия можете да добавите и тефтер органайзер или обикновен тефтер, в който да бъдат записвани различни интересни идеи, свързани с планирането на бъдещи пътувания и приключения. Така няма да се забравят и вероятността някой ден да бъдат наистина осъществени ще е далеч по-голяма.

6. Ваучер за приключение на открито

Най-добрите идеи за детски подаръци, които да вдъхновят приключенския им дух
Снимка: pexels

За децата няма по-щастливи мигове от тези, прекарани на открито. Те използват всяка свободна минута да изразходват своята неизчерпаема енергия и затова всяко дете ще бъде истински щастливо, ако го зарадвате с един такъв оригинален подарък. Има достатъчно екстремни спортове, които могат да бъдат практикувани още от ранна детска възраст, както и други опции, където детето може да се включи в приключение, заедно със своите родители. Такова едно мероприятие не само ще сплоти семейството и ще осигури на неговите членове безценни мигове, прекарани заедно, но и ще направи детето много по-уверено, защото през цялото време, докато трае екстремното приключение, то ще чувства подкрепата на своите родители.

7. Дървена къща на двора 

Най-добрите идеи за детски подаръци, които да вдъхновят приключенския им дух
Снимка: pixabay

Това е още един подарък в нашата топ класация, с който ще накарате вашето мъниче да полудее от радост. Точно така! Дървената къща на открито е мечта на всяко дете. Тя дори може да бъде обзаведена по специален начин, напълно съобразен с вкусовете на собственика или собственичката, а самият процес по декорация ще донесе не по-малко вълнуващи мигове. Времето, прекарано на открито, е безценно. С подобен подарък всяко дете ще се радва на повече такива мигове, както и ще расте здраво и силно. Както знаем, собствеността задължава, затова и за малчуганите е добре още в ранна детска възраст да имат някаква своя територия, за чиято поддръжка и чистота да се грижат сами. Така ще пораснат по-отговорни и от рано ще се научат да вземат самостоятелни решения. На пазара се предлагат много интересни опции, които могат да включват освен къща, комплект от детски забавления, например люлка, пързалка, катерушка и други. Ако изберете такъв комплект, ще може да бъдете по-спокойни, когато детето играе навън. Защото ще се забавлява наблизо, с безопасни за здравето уреди и опасността да пострада ще е сведена до минимум.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин