Най-добрите места за посещение във Франция (част 2) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-добрите места за посещение във Франция (част 2)
Автор: Peika.bg
Най-добрите места за посещение във Франция (част 2)
Снимка: pixabay

Франция предлага изкуство и архитектура от световна класа, ренесансови замъци и емблематични забележителности заедно с феноменална кухня, обширно крайбрежие и алпийски ледници.

И така, как решавате къде да отидете при посещението си във Франция? За да ви помогнем да планирате пътуването си, ето основните неща, които можете да видите в страната.

Каркасон

Кацнал на скалист връх на хълм, със зигзагообразни стени, крепостни стени и шиповидни кули, укрепеният град Каркасон в Лангедок изглежда като нещо излязло от детската книжка с разкази, когато се гледа отдалеч. Обект на световното наследство на ЮНЕСКО от 1997 г., това е идеята на повечето хора за перфектния средновековен замък - първият поглед към него е достатъчен, за да ви заплени истински.

За да се насладите правилно на този приказен град, останете по здрач след като тълпите се разотиват, когато старият град принадлежи на около 100-те си жители и малкото посетители, отседнали в шепата прекрасни хотели в укрепленията му. Не забравяйте да погледнете назад, когато тръгвате, за да разгледате стария град, красиво осветен в топлата нощ.

Шампанско

Къщите с известна марка шампанско в главните градове Реймс и Еперне са известни по целия свят. Но голяма част от най-доброто течно злато на Шампан е създадено от страстни, дребни лозари във великолепни малки села, превръщайки живописните маршрути за шофиране в региона в най-прекрасният начин за дегустация на фини мехурчета сред лозята.

Посещенията в изба разкриват магическите процеси - управлявани от най-строгите правила - които трансформират най-глезеното пино ноар, пино мение и гроздето шардоне в това най-легендарно вино в списъка на ЮНЕСКО за световното наследство. Разгледайте най-добрия в региона музей на шампанското, Musée de la Vigne et du Vin, в Le Mesnil-sur-Oger, последвано от дегустация и обяд в селото в Le Mesnil.

Долината на Лоара

Ако търсите аристократична пищност и архитектурно великолепие, царствената долина Лоара е мястото, където да се задържите. Долината е осеяна с красиви замъци с блестящи кули и бални зали, пищни куполи и параклиси. За да бъдете заслепени от архитектурата, вижте: провинциалната феерия на Франсоа I Шамбор; Епохата на Ренесанса, обхващаща река Шенонсо; и изключително грациозната - и превъзходно обзаведена - Cheverny. Не е изненадващо, че това са и най-посещаваните замъци в долината.

Ако сте безнадежден романтик, който търси перфектния приказен замък, отправете се към Азай-ле-Ридо с пръстени с ровове, Виландри и градините му и по-малко посещавания замък Борегард. Вливаща се на повече от 1000 км в Атлантическия океан, Лоара е една от последните френски диви, неопитомени реки, а нейните брегове предоставят 1000-годишна снимка на френското висше общество.

Ница и трите корниша

Със своята комбинация от истински градски блясък, изобилие от стария свят, целогодишно слънце, оживен уличен живот и зашеметяващо крайбрежие, Ница е необикновена. Официално има 25 плажове с имена, нанизани по протежение на Baie des Anges, някои от които са безплатни. Един от най-добрите начини да оцените бреговата линия обаче е извън града по пътищата между Ница и Монако.

„Трите корниша“ е драматично трио крайбрежни пътища, всеки по-висок и с повече завои от следващия. Невъзможно е да се кара по този маршрут, без да се измислят кинематографични образи на Грейс Кели, Алфред Хичкок, блясъка на хайлайфа на Ривиера и блясъка на кралското семейство на Монако - всичко това, докато поглъщате гледките към лъскавото синьо море, ограждащо най-митичната европейска брегова линия. За да направите един перфектен ден, пазарувайте за пикник на сутрешния пазар на Cours Saleya, преди да напуснете Ница.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин