Най-интересните събития за ноември 2018 - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-интересните събития за ноември 2018
Автор: Peika.bg
Най-интересните събития за ноември 2018

Времето вече си е сериозно есенно, но интересните събития през месец ноември ще дадат топла храна за душата ви!

Вижте какво предстои и кои дати да отбележите в календара си, за да разпуснете и да се забавлявате!

Ако не откривате своето събитие, разгледайте стотиците ни идеи за уикенд пътешествия 

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Концерт на DABBLA & DJ FROSTY в Терминал 1

1 ноември

Един от най-оригиналните представители на UK хип-хоп музиката DABBLA се завръща в България, този път по покана на Терминал 1 и Николай Skrug Атанасов. Събитието ще се проведе в Клуб Терминал 1 на 1-ви ноември, четвъртък. Вратите на клуба отварят в 21:00 ч., а началото е предвидено за 22:30 ч. Dabbla ще представи новия си албум “Death moves” в компанията на DJ Frosty, познат и като негов съучастник в легендарното LTZ CREW (LonDonZoo). Повече информация за събитието тук.

*

Нощ на игрите

3 ноември

Първото издание на Sofia Game Night - съвместна инициатива на Гьоте-институт България и Game Dev Summit, която ще се проведе на 3-ти ноември (събота) с официален старт 18:00 ч., на разнообразни локации в София, ще постави на фокус различните аспекти на игрите - от процеса по разработване на различен тип игри, през икономическата роля на гейминг индустрията и електронните спортове, до крайния потребител и чистото удоволствие от играта. Събитието ще представи пред широка публика, вълнуващата гейм индустрия и независимата сцена в България. Специален акцент в Sofia Game Night ще бъде пътуващата изложба на Гьоте-институт и музея за медийно изкуство ZKM в Карлсруе „Games & Politics”, която може да бъде видяна в галерия Credo Bonum от 2-ри до 21-ви ноември. Още информация тук.

*

#съБУДИ доброто с Фондация “Бъдеще за таланти”

3 ноември

На 3-ти ноември 2018 г. на пешеходната зона на бул. „Витоша” Фондация „Бъдеще за таланти” организира Благотворителен базар на книгата и изкуствата със старт 10:00 ч. Събитието се провежда за втора път тази година, под надслов #съБУДи доброто в духа на празника на българските будители. В инициативата ще се включат голям брой издателства и хендмейт артисти. Ще бъдат изложени интересни заглавия, ръчно изработени аксесоари, принтове и други. Още информация тук.

*

DiVino.Taste 2018 - форум на българското вино

23 - 25 ноември

От 23 до 25 ноември тази есен зала 5 на Интер Експо Център София ще се превърне в най-голeмия дегустационен салон на България! Новото местоположение на Форума на българското вино DiVino.Taste дава и нови възможности и предимства за избите, които ще вземат участие в изложението  – по отношение на пространство, логистика и представяне. Изданието отново ще събере над 70 български винопроизводители, така че посетителите ще имат на разположение избор от над 500 от най-добрите български вина за дегустация. Повече информация можете да откриете тук.

*

Концерт на РУШИ в Терминал 1 

28 ноември

След три рекордно разпродадени събития, РУШИ отново ще бъде гост на столичния клуб Терминал 1 (Ангел Кънчев 1). Дататата е 28 ноември, а броят на билетите е ограничен до 400. Само за шест часа след пускането им в продажба в Eventim.bg близо половината от количеството е вече изпчерпано. Новото шоу ще бъде микс от най-големите хитове на поп звездата и специално подбрани кавъри. Лайв бандата този път ще бъде в състав Иво Чалъков (Gravity Co., ApeMen) – китари, Васил Вутев (Soulization, Dayo) – барабани, Денис Попстоев (Southwick) – синтове и програминг, Катя Кръстева и Елена Сиракова – бек вокали. За допълнителна информация вижте тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Пловдивските читалища с общ концерт на Деня на будителите

1 ноември

На 1 ноември 2018 г. Общинският читалищен съюз – Пловдив организира празничен  концерт в чест на общобългарския празник - Ден на народните будители на Римския стадион, с начален час  - 17 часа. В него ще вземат участие състави от 24 народни читалища, „територии на творчество и културни ценности“ от град Пловдив – Европейска столица на културата 2019г. Концертът се организира от Общински читалищен съюз - Пловдив,  в партньорство с Общински институт „Старинен Пловдив”. Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В САМОКОВ

Национален фолклорен фестивал "Нашенско хоро"

10 ноември

Във фестивала могат да вземат участие всички школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци и хора. Фестивалът има за цел да поддържа, обедини и поощри всички хора, които се занимават, подпомагат и допринасят за запазването и разпространението на българският танцов фолклор. Цялата програма и регламент за участие вижте тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Карикатурен салон в Музея на хумора и сатирата

до 31 януари

Музеят на хумора и сатирата представя традиционното си есенно събитие, посветено на изкуството на карикатурата, с ново име – Карикатурен салон. На 25 октомври Салонът представя 5 карикатурни изложби, които ще останат в Музея до края на януари 2019. Петте изложби са с над 200 карикатури са. Гости на откриването на изложбите в Карикатурен салон са едни от най-известните български карикатуристи. Повече за събитието вижте тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин