Най-изгодните екскурзии в България през ноември - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-изгодните екскурзии в България през ноември
Автор: Peika.bg

За истинския пътешественик няма неподходящ сезон за пътуване. 

Ако се е случило да нямате дружка или собствен транспорт, има дестинации в България, които можете да посетите за ден или два с организирана екскурзия. Току-виж сте намерили нови приятели и спътници!

Вижте някои от най-изгодните екскурзии в България през ноември, подбрани и препоръчани от туристическия портал NasamNatam.com:


Дефиле на младото вино в Пловдив - за 1 ден

1024

 

Дефиле на младото вино е традиционно за Пловдив събитие, по време на което всяка есен можете да участвате в дегустации на млади български вина. Фестивалът се провежда в някои от къщите в Стария град и на открито. Посетителите имат възможност да опитат младите вина на производители от различни райони на България.

28 ноември, 27 лв. на човек  виж офертата.

*

Църногорски манастир и Перник за 1 ден

26153

Църногорският манастир (или Гигински манастир) е едно от 50-те места, които ви предизвикахме да посетите през 2015 г. До него няма обществен транспорт и можете да стигнете единствено с кола или с организирана екскурзия. След това минете на друга вълна - нахлупете миньорска каска и влезте в автентичните минни галерии на Музея на минното дело в Перник.

1 ноември, 14 лв. на човек (дете до 12 г. - минус 4 лв.)  виж офертата.

*

Хисаря и Старосел за 1 ден

6751

Районът на Старосел е един от най-богатите на тракийски гробници и храмове в България. Ако все още не сте посещавали гробницата в Старосел, сега е моментът да го направите. Комбинирайте със спокойна разходка в курорта Хисаря, за да се запознаете с останки от друга епоха - римската, включително и прочутата порта Камилите.  

22 ноември, 28 лв. на човек (дете до 12 г. - минус 4 лв.)  виж офертата.

*

Троянски манастир и Орешака за 1 ден

35997

Посетете единствения по рода си в България Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства с експозиции от иконопис, керамика, дърворезба, тъкани и народни облекла. Разходете се из село Орешак и Националното изложение на народните и художествени занаяти, на което занаятчии от различни краища демонстрират своето майсторство. Завършете деня с третия по големина манастир в България – Троянския.

21 ноември, 20 лв. на човек виж офертата

*

Сопот, Карлово и Калофер за 1 ден

25460

Вероятно от деца не сте посещавали родните места на едни от най-великите българи - Иван Вазов, Христо Ботев и Васил Левски. Разходете се из есенното спокойствие на Сопот, Калофер и Карлово – за припомняне или с децата си.

14 ноември, 27 лв. на човек (дете до 12 г. - минус 4 лв.)  виж офертата

*

ХасковоИвайловград и Одрин за 2 дни

23436

Източните Родопи често остават извън маршрутите на туристите, а точно по това време на годината планината се къпе в цветове и се превръща в магически декор за градове и селца. Застанете в подножието на най-високата в света статуя на Богородица с Младенеца в Хасково (вписана в Книгата на Гинес), посетете античната вила Армира край Ивайловград, а накрая отскочете до близка Турция, за да видите Музея на здравето, джамията Селимие и българската църква Св.св. Константин и Елена в Одрин.

7-8 ноември, 89 лв. на човек в двойна стая  виж офертата

*

Етъра, Трявна и Боженци за 2 дни

6447

Потопете се в духа на Възрожденска България - дух на родолюбие и свободомислие. Разходете се по калдъръмените улички на Боженци, вижте старите къщи и часовниковата кула на Трявна, опитайте кафето на пясък и се върнете се назад във времето из работилничките на майсторите в Етъра.  

21-22 ноември, 68 лв. на човек виж офертата

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин