Най-щурата високоалкохолна обиколка на метрото - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Най-щурата високоалкохолна обиколка на метрото
Автор: Петя Димитрова
Най-щурата високоалкохолна обиколка на метрото
Снимка: SPT

Това е най-щурата и най-високоалкохолната обиколка на метро, която някога ще ви се случи. Къде другаде, ако не в Шотландия!

Метрото в Глазгоу е третото най-старо в света. От построяването му насам то не е разширявано. Съставено е от 15 станции, обединени в кръг. Дори да пропуснете спирката си, до половин час (че и по-бързо) влакът ще ви върне обратно на правилното място.

Освен това в Глазгоу, както и в цяла Великобритания, е забранено да се пие на улицата (говорим за алкохол, не изхвърляйте бутилката минерална вода). Ако обаче искате да се разнообразите с питие някъде далеч от дивана си, трябва да идете в бар.

Защо ви споделяме всичко това? Защото жителите на Глазгоу са намерили перфектен начин да съчетаят тези два факта! Алкохолна обиколка на метрото (sub-crawl)!

Какво ще рече това?

Целта на заниманието е да си купите целодневен билет за метрото. След това да се качите на него, да слезете на следваща спирка и да намерите най-близкия бар. Там изпивате едно питие. Не е казано, че трябва да е бира, изборът остава на въображението ви. Може и уиски, все пак сте в Шотландия!

След това поемате обратно към станцията, на която сте слезли.

Следваща спирка – следващият бар... И така, докато не обиколите всички 15.

Всъщност, за да направите пълна обиколка ще трябва да и посветите поне ден. По възможност не започвайте преди да сте си изпили кафето!

Ако искате вечерна обиколка, то тогава се налага да редуцирате спирките до няколко по-значими. Нощта е млада, но метрото затваря в полунощ.

Още едно условие: ако ще играете по правилата, трябва да се возите прави и без да се държите за нищо. Независимо коя поредна спирка сте изпили... така де, минали преди малко.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин