Наздраве в Скопската чаршия - Хапване и пийване - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Наздраве в Скопската чаршия
Автор: Милена Димитрова

Ако обичате много бира и музика на живо към нея, Скопската чаршия е точно за вас. Разположена от другата страна на центъра на града, свързваща се с него с мост, тя привлича младите като магнит. Особено през пролетно-летните месеци, макар около Вардар да става доста хладно, тук гъмжи от хора.

Толкова е шумно, че разговор на нормален тон не можеш да проведеш, особено ако си седнал в някое от най-популярните местенца. Този факт на жителите на Скопие не им пречи по никакъв начин – всички са усмихнати до ушите и си социализират с кеф, досущ като балканци.

Можеш да избираш между ракия- и наргиле-барове. Много предпочитано е мястото навръх чаршията – за да стигнеш до въпросния пъб, се изкачваш по каменни стълби, а отсреща се подава Скопското кале. Когато и да съм идвала тук (в топлите месеци), винаги е имало музиканти.

Не е мит, че македонците пеят хубаво. Ако пък извадиш късмет и попаднеш на истинска македонска „свирка”, сърцето ти ще запее, а краката ще потупват в такт под масата. Или върху нея? Често в „свирките” всичко е напълно импровизирано, като колкото повече инструменти участват, толкова по-забавно става.

Настъпи ли 1 часа, тълпата насред чаршията започва да се разрежда. Част от хората поемат към някое от откритите заведения в градския парк. Там отново свирят групи – най-често кавъри на известни парчета. Странно ми е малко да отида „на дискотека” и да няма DJ, но всъщност е глътка свеж въздух. А и като вдигнеш глава нагоре, ставаш звездоброец. Особено ако си прекалил със Скопското...

Говорейки за бира, фестът Пиволенд е отличен момент да посетиш Скопие. Обикновено се случва в края на август и началото на септември.

Иначе пиво на чаршията – всяка вечер. Не ти е нужен конкретен повод, за да се „наздрависaш” с приятели.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Хапване и пийване
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин