Невероятни места за посещение през 2022 г. за едно страхотно бягство - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Невероятни места за посещение през 2022 г. за едно страхотно бягство
Автор: Peika.bg
Невероятни места за посещение през 2022 г. за едно страхотно бягство
Снимка: pixabay

Развълнувани сме от различните възможности за пътуване за 2022 г. Топлото и приятно време дойде и сега е моментът да започнем да планираме – и ние сме тук, за да помогнем!

Ето нашия избор от шест от най-добрите дестинации, за да отпразнувате хубавото време и да приключенствате на воля.

Япония

Невероятни места за посещение през 2022 г. за едно страхотно бягство
Снимка: pixabay

Малко места са по-епични от Страната на изгряващото слънце. Може да отнеме известно време, за да изберете сред всичко, което Япония може да предложи, но каквото и да решите да посетите, ще бъдете въвлечени в диво приключение. Ще откриете кралски дворци, разпръснати градини и хиляди стари храмове (включително Тодай-джи в Нара с отличителната му статуя на Буда на върха и Sensō-ji, най-старият храм в Токио), смесени със състезатели на Mario Kart, гейши, борци по сумо и хора, които се разхождат в облекло на анимационни герои. Освен това ще откриете спътници, които спят в малки капсулни хотели, любители на животните да галят лисици в Zao Fox Village (единственият зоопарк в света, посветен на лисиците) и гигантски роботи, които правят бойно/лазерно шоу в Robot Restaurant в Токио.

И след като приключите с цялата лудост, можете да се насладите на спокойствието на бамбуковата гора Сагано в сърцето на оживеното Киото или да се отправите към върха на легендарния връх Фуджи; някои от пътеките са облицовани с поредица от красиви, свещени светилища. Разбира се, пътуването до Япония не би било пълно без вкус на изискано суши – има много ресторанти, от които да избирате – или престой в традиционен риокан. Построени от дърво и с подови настилки от татами, тези очарователни убежища се чувстват като частни оазиси сред природата. Можете също да разгледате естествените горещи извори или онсен в град Киносаки.

Ирландия

Невероятни места за посещение през 2022 г. за едно страхотно бягство
Снимка: pixabay

Ако търсите правилното съчетание на история, култура и природа, ще го намерите в Ирландия. Природните съкровища включват извисяващите се скали на Мохер и региона Конемара, където се издига сюрреалистичното абатство Кайлмор, чиято викторианска фасада се отразява във водите на езерото Полакапул, всичко в рамките на буйна оградена градина. Ако сте в настроение за каране на каяк, помислете дали да го направите в Корк – това е наистина вълшебно преживяване.

Прекарайте известно време в разглеждане на скалата на Кашел, замък, прилепнал към варовикова скала в района на Golden Vale, и замъка Бларни близо до Корк. В последния се помещава известният камък Бларни, за който се казва, че придава дарбата на красноречието на всеки, който го целуне. За изкуство, музеи (като Титаник Белфаст и складът на Гинес) и всякакви ирландски забавления (какво ще кажете за ирландски танц в кръчмата?), трябва да посетите Белфаст и Дъблин. Дъблин също е мястото, където ще намерите Тринити Колидж, известен със своята библиотека, в която се съхранява Книгата на Келс от 800 г.пр.н.е., най-известният средновековен ръкопис в света. Не пропускайте праисторическия паметник Нюгрейндж в графство Мит или останките от ранносредновековен манастир на върха на остров Скелиг Майкъл.

Италия

Невероятни места за посещение през 2022 г. за едно страхотно бягство
Снимка: pixabay

Италия има толкова много завладяващи градове и места за посещение, че би било невъзможно да ги видите всички наведнъж. Пътуването може да свърши работа, а Рим е чудесно място за начало. Ще се потопите в историята на целия град с Пантеона и Колизеума, както и с историческите и архитектурни скъпоценни камъни във Ватикана – включително Сикстинската капела, украсена с известните фрески на Микеланджело. Хвърлете монета във фонтана Ди Треви, преди да напуснете града - това означава, че ще се върнете един ден. Насочете се на север към Милано за модерно изкуство и пазаруване. Междувременно любителите на изкуството ще се влюбят в ренесансовите църкви във Флоренция, които включват сложни стенописи като тези на Джото в Санта Мария Новела.

Неапол е мястото, където е изобретена пицата, но на практика няма място в Италия, където храната да не е изключителна. Плувайте по каналите на Венеция с гондола покрай грандиозните площади; направете селфи пред Наклонената кула в Пиза и минете покрай Casa di Giulietta във Верона, къщата в готически стил с каменен балкон, вдъхновил Ромео и Жулиета от Шекспир. Ако жадувате за инстаграмни гледки и изобилна природа, посетете някой от градовете около езерото Комо или се разходете през гори и ливади в сянката на Доломитите. Независимо дали търсите тихо убежище или ново приключение, Италия няма да ви разочарова.

Тайланд

Невероятни места за посещение през 2022 г. за едно страхотно бягство
Снимка: pixabay

Вероятно вече знаете, че Тайланд има едни от най-добрите плажове в света, дори преди Леонардо ди Каприо да направи Maya Bay, на Phi Phi Leh, известен в The Beach. Вярно е, че филмът върши страхотна работа с изобразяването на този райски остров, но изумрудените води и белите пясъци са доста стандартни в тази страна. Прегърнете спокойните вибрации на плажовете Sunset или Freedom и се уверете сами. И дори да не сте любители на плуването, тук можете да откриете още много неща.

В Тайланд не липсват будистки храмове – има повече от 40 000 от тях – така че със сигурност ще намерите своя любим някъде сред цялото море от тях. Древните руини изобилстват, а в Сукотай те датират от Сиамското кралство през 1238 г. Междувременно Чианг Май, на север, служи като столица на кралство Лана до 1558 г.; и днес е осеяно с грандиозни будистки храмове. Отправете се към Банкок за скай барове, музеи, галерии и паркове и не пропускайте националния парк Khao Yai; тигри, диви свине и слонове се разхождат свободно тук. Не на последно място са многото тайландски пазари, където ще опитате вкусни деликатеси и ще намерите ценни антики.

Обединени арабски емирства

Невероятни места за посещение през 2022 г. за едно страхотно бягство
Снимка: pixabay

Ако сте от хората, които обичат всичко екстравагантно, тогава пътуването до Дубай е за вас. С едногодишно слънце (въпреки че става много горещо през лятото) и разкошни хотели, това е мястото за безкрайно пазаруване, пиене на коктейли на плюшен щезлонг до басейна и слънчеви бани на изкуствен плаж - Палмовите острови имат изобилие от тях. Отидете до Golden Souk за място за пазаруване на бижута или Old Souk за текстил; след това, ако се чувствате финансово подготвени, вечеряйте в Бурж Халифа, най-високият небостъргач в света.

Емирството Абу Даби е дом на Голямата джамия Шейх Зайед, една от най-впечатляващите джамии в света, както и на архитектурни забележителности като футуристичния хотел Yas Viceroy. За феновете на моторните състезания той гледа към пистата Yas Marina F1, която е домакин на Гран при на Абу Даби. Междувременно пустинята Лива е мястото, където можете да се отправите към сафари приключение, преминавайки покрай дюни и оазиси с палми и плодни дървета. Отидете до Шарджа, за да научите всичко за ислямската история – Музеят на ислямската цивилизация съхранява най-голямата колекция от ислямски артефакти в ОАЕ. Фуджейра е идеална, ако търсите гмуркане с шнорхел сред развалини, морски кончета, костенурки и китови акули. И накрая, тук е Рас Ал Хайма, най-бързо развиващият се щат на Емирати по отношение на туризма, който се представи като най-доброто бягство от дивата природа в ОАЕ. Тук можете да се насладите на всички обичайни пустинни приключения, както и да се справите с върховете на Джебел Джайс, където ще намерите и най-дългият зиплайн в света.

Канарски острови, Испания

Невероятни места за посещение през 2022 г. за едно страхотно бягство
Снимка: pixabay

Тези испански острови, край северозападния бряг на Африка, са слънчеви почти през цялата година, със средна температура от 20C през зимата. Това означава, че ще получите много възможности за слънчеви бани на райски плажове с тюркоазени води и меки пясъци; един от най-страхотните е плажът Papagayo в Лансароте. В Тенерифе има вулканични плажове, като Бениджо и Ла Палма, дом на Чарко Верде.

Но Канарските острови не са само мечтани плажове. На Тенерифе има национален парк Тейде, включен в списъка на ЮНЕСКО, който идва с кратери и вкаменени реки от лава. За някои от най-добрите гледки посетете Ла Палма и скалистия национален парк Табуриенте, който включва гледка Ла Кумбресита, високо в планината. Наблюдателите на звезди очакват удоволствие във Фуертевентура. Любителите на изкуството трябва да се отправят към Лансароте, за да видят работата на Сезар Манрике, чиито ярко оцветени шедьоври се сливат с природата, празнувайки драматичния островен пейзаж.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин