Нови правила за пътуване в Швейцария, затягат мерките за лифтове и заведения в Австрия - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нови правила за пътуване в Швейцария, затягат мерките за лифтове и заведения в Австрия
Автор: Peika.bg
Нови правила за пътуване в Швейцария, затягат мерките за лифтове и заведения в Австрия

Швейцария

Швейцария затяга допълнително мерките при влизане в страната във връзка с увеличението на броя на заразените с коронавирус.

По информация на посолството ни в Берн, считано от днес, Швейцария ще изисква от всички влизащи в страната граждани, които не са ваксинирани и не са преболедували COVID-19 през последните 6 месеца, да представят резултат от отрицателен PCR тест, направен до 72 ч. или бърз антигенен тест за SARS-CoV-2, направен до 48 ч. преди влизане.

Австрия

Австрия ще изисква носене на предпазни маски и предоставяне на ковид сертификат за използване на кабинковите ски лифтове през зимния сезон. Властите опитват да привлекат обратно зимните туристи за пръв път след почти две години - туризмът създава около 5% от БВП на страната - като не искат със завръщането им да се появят и огнища на коронавируса.

На пресконференция на правителството днес бяха представени мерките за новия сезон. Те не включват изискване за приключило ваксиниране на скиорите и оставиха някои въпросителни, докато в обществото расте разочарованието от объркващите сигнали от властите.

Миналия сезон курортите бяха отворени за каране на ски, но не работеха хотелите и това на практика спря всякакъв поток от чужденци. И сега има въпросителни – част от COVID сертификата е доказателство за актуален PCR тест, но не е ясно как ще го правят неваксинираните, които са отседнали по хотелите за няколко дни или повече.

Друга мярка е въвеждането прекатегоризирането на apres-ski баровете в нощни клубове, като какво точно е такъв бар ще се решава на местно ниво. Под този термин се описват различни заведения от чайни до ресторанти, които обикновено са до пистата или в курорта. По време на обявената пандемия ски туризмът има проблем не с карането на ски на открито, а какво правят на затворени обществени места след това туристите.

Правилата за нощните клубове ще се затягат, ако започнат да се пълнят интензивните отделения на болниците. В най-строгия си вариант тези мерки предвиждат допускане в клубовете единствено на ваксинирани или преболедували.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин