Ньордлинген – хилядолетна история очаква туристите - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Ньордлинген – хилядолетна история очаква туристите
Автор: Peika.bg
Ньордлинген – хилядолетна история очаква туристите
Снимка: Dustin Hammond

Ньордлинген е баварски град, който има наистина дълга история. 

За първи път е споменат в историческите летописи през 898 г., а археолози са открили останки от римска крепост от 85 г. сл.Хр. под днешния град, което значи че Ньордлинген е много по-древен – всъщност, през 1998 г. градът празнуват своята 1100-годишнина.

В миналото Ньордлинген е бил един от основните германски търговски градове и неговият разцвет продължава до Трийсетгодишната война. Две битки от нея са се водили за града – през 1634 г. и през 1645 г. От 1215 г. Ньордлинген е Имперски град и остава такъв до 1802 г., когато става част от днешна Бавария.

38076

В наши дни дългата история на града предполага само добри неща за туристите - интересни легенди, автентични сгради и разнообразни музеи. На първо място, Ньордлинген е един от трите града в Германия, които имат напълно изградена защитна стена около себе си. Другите са Ротенбург об дер Таубер и Динкелсбюл.

38077

В града могат да се видят църквата „Санкт Салватор“ и църквата „Санкт Георг“, която е известна с 90-метровата си камбанария на име „Даниел“. Други туристически забележителности са кметството от 13-и век и бившата средновековна болница.

38080

Ньордлинген е богат и на музеи, защото там са Музеят на баварската железница, Градският музей, Музеят на градската стена и музеят Augenblick с латерни, неми филми, музикални кутии и грамофони.

38083

Ньордлинген е един от градовете, които са успели да запазят и част от автентичните си традиции през вековете като Scharlachrennen – надбягване с коне, за първи път споменато в източници от 1463 г. или Търговският панаир на Ньордлинген (Pfingstmesse), за първи път споменат през 1219 г.

Любопитни факти:

Едно от първите представяния на пиеса на Уилям Шекспир извън Англия е било в Германия. През 1604 г. съкратена и опростена версия на „Ромео и Жулиета“ се играе в Ньордлинген.

38082

Германската футболна легенда Герд Мюлер е роден и израснал в Ньордлинген. Стадионът в града е преименуван на негово име през 2008 г.

В каменните сгради на града има милони минатюрни диамантчета. Това се дължи на кратера, в който е градът, и откъдето местните са взимали камъни за къщите си. 

38079

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин