Остров Скирос – из непознатите бижута на Гърция - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Остров Скирос – из непознатите бижута на Гърция
Автор: Peika.bg
Остров Скирос – из непознатите бижута на Гърция

Ето и още една по-малко позната дестинация на Скирос е най-големият остров от групата на Северните Споради, но и най-малко популярният сред туристите. 

Причината затова е, чее отдалечен – намира се много на юг. Там обаче ви очакват византийски замък, древна кула (чиято функция е била да пази от пирати), амфитеатър, манастир, специална порода миниатюрни понита, изящна дърворезба и цветна керамика.

Мястото е от онези, в които любителите фотографи буквално се влюбват. Столицата, която носи името на острова, е построена върху хълм, а на самия му връх има замък. Там можете да се разходите по тесните улички между варосаните къщи и ще бъдете омаяни от аромата на жасмин. На площад в северната част на града пък ще откриете статуята на британския поет Рупърт Брук, който е загинал край Скирос по време на Първата световна война. От това място се разкрива гледка, която спира дъха.

Ако сте любители на историята и изкуството, включете в обиколката си музеите, черквите и манастирите. Съветваме ви да не пропускате красивият залив Трис Букес (в превод „три входа”). Освен безброй интересни места за посещение и маршрути за разходка, на Скирос можете да се отдадете и на гмуркане. За още водни спортове посетете Ахерунес, който се намира на 10 км от столицата. Не забравяйте да опитате от местното вино, както и различните видове сирена.

Според местните, Скирос крие едни от най-красивите плажове в цяла Гърция. Там ви очакват кристално чисти води, златист пясък и зашеметяващи морски пейзажи в съчетание с борови гори. Най-близо до столицата е плажът Молос, известен още като Магазия. Ахили и Агиос Петрос пък са олицетворение на идиличната природна красота. Аспус, Гирисмата, Карефлу и Паламари предлагат спокойствие, а Каламица – прекрасни условия за уиндсърф.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин