Отправяме ви 5 зимни предизвикателства - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Отправяме ви 5 зимни предизвикателства
Автор: Мария Ангелова
Отправяме ви 5 зимни предизвикателства
Снимка: Thinkstock/Guliver

Понеже понякога човек просто има нужда някой да го предизвика, за да направи неща, които отлага от безкрайно много време.

Тази зима ви предизвикваме да направите едно, няколко или всички от следните неща:

1. Открийте интересно място в радиус от 50 км от мястото, на което живеете. Често (погрешно) приемаме, че познаваме като петте си пръста мястото, на което живеем и спираме да търсим. Това спиране става широко разпространено през студените месеци.

2. Вдъхновете някой друг да пътува. Ако четете дотук, обичате да пътувате. Историята познава много случаи на на пръв поглед непоправими антитуристи, които след това се превръщат в най-запалените пътешественици. Всеки има нужда от своята искрица вдъхновение, а може би точно вие сте тази искрица за някой свой приятел или познат. Може да се наложи да вземете почти насилствено този някого със себе си. Няма как той да знае, че не обича да пътува, ако не го е направил с правилните хора в точния момент.

Един страхотен начин да го направите, е като му отправите предизвикателство. Или 203 предизвикателства. Тази книга има дори повече въпреки заглавието си. 

Отправяме ви 5 зимни предизвикателства
Снимка: www.203.bg

3. (Пре)открийте любимите си зимни спортове. Не сте опитвали? Направете първите си крачки на ски пистите. (Вижте нашите съвети за начинаещи скиори и съвети за начинаещи сноубордисти). Опитайте снегоходки, за да излезете от утъпканите пътеки. Върнете се в детството си и направете снежна крепост, в която да се укривате в решаващ бой с топки. 

4. Тази Коледа/рожден или имен ден е времето да подарете преживяване вместо предмет (а тук научните доказателства защо този подарък ще донесе повече щастие).

5. Поне един път, в който решите, че времето е твърде студено, за да ходите където и да било (и всичко така или иначе може да почака до пролетта), все пак излезте. Облечете се топло (изключваме всяка форма на мазохизъм) и си направете разходка в планината или в парка. Ето го и нашето предизвикателство "Недей да спиш до късно в събота" в комплект с няколко снимки за вдъхновение.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин