Peika.bg дари книги на 3 български библиотеки - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Peika.bg дари книги на 3 български библиотеки
Автор: Peika.bg
Peika.bg дари книги на 3 български библиотеки

На 17.05.2018 г. започна кампанията на Peika.bg - "ЧЕТИ и ОТКРИВАЙ България", в която даряваме последната си книга "Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици" на български библиотеки и читалища.

Вече три български библиотеки получиха бройки от книгата и могат да зарадват читателите си. Това са: Регионална библиотека „Захарий Княжевски“ в Стара Загора, Регионална библиотека „Николай Вранчев“ в Смолян и Общинска библиотека „Искра“ в Казанлък. Те бяха избрани от екипа на Peika.bg, тъй като в близост до тези градове се намират част от мистичните дестинации, описани в книгата. 

Идеята ни е знанието за тези природни, културни и исторически забележителности и техните легенди да се съхрани по места. Хората в различните кътчета на България да имат достъп до актуална и интересна информация за пътешествия и разбира се - фондът на българските библиотеки и читалища да се допълни с нови заглавия.

Ние от Peika.bg вярваме, че библиотеките не са архаични институции, а храмове на познанието, които да могат да задържат и привличат своите читатели. Искрено се надяваме нашето дарение да бъде полезно и интересно за хората, които се докоснат до него.

Peika.bg дари книги на 3 български библиотеки

Благодарим на Емилия Георгиева - библиотекар-експерт от отдел "Комплектуване и обработка" в Регионална библиотека „Захарий Княжевски“ в Стара Загора, която прие нашите книги. Читателите вече могат да открият 5 бройки от "Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици" в регионалната библиотека.

"Ние не притежаваме все още това заглавие, а екземплярността на Вашето дарение ще ни помогне то да достигне до повече читатели. Бъдете сигурни, че то ще обогати нашия фонд и ще намери своите читатели", сподели Емилия Георгиева. 

Peika.bg дари книги на 3 български библиотеки

Благодарим на Йорданка Вълчева - зам.-директор и Силвия Маламова - зав. отдел Комплектуване в Регионална библиотека „Николай Вранчев“ в Смолян. Те също прегърнаха нашата идея и сега в библиотеката се намират 5 копия от книгата, която очаква своите читатели. 

Peika.bg дари книги на 3 български библиотеки
Peika.bg дари книги на 3 български библиотеки

Специални благодарности и на Виолета Дерменджиева - библиотекар в Общинска библиотека "Искра" в Казанлък. В нея вече могат да бъдат открити общо 5 броя от книгата. 2 екземпляра бяха подарени на библиотеката след представянето на "Мистични разходки из България за не/обикновени пътешественици" в град Казанлък. То бе организирано с изключителната подкрепа на Община Казанлък и Общинска библиотека "Искра". 

Peika.bg дари книги на 3 български библиотеки
Peika.bg дари книги на 3 български библиотеки

Тъй като интересът към книгата се оказа много голям, решихме да подарим още 3 броя от нея на библиотеката. За наша голяма радост книгата можете да откриете във витрина "Любими автори, любими книги". 

Peika.bg дари книги на 3 български библиотеки

Пожелаваме на казанлъчани много вълшебни пътешествия и се надяваме скоро да се срещнем отново!

В момента още десетки книги пътуват към български библиотеки и читалища. За част от тях ни казахте вие - нашите читатели, за което сме ви безкрайно благодарни! Ако още не сте ни писали с конкретно предложение, можете да го направите на info@peika.bg или на лично съобщение в официалната ни Фейсбук страница

Нека заедно четем и откриваме България!

Peika.bg се включи и в Благотворителния книжен базар на 20.05.2018 г. в Южния парк, в София. Събитието бе в подкрепа на „Скритите таланти на България по инициатива на НПО „Операция плюшено мече“. Тя подпомага даровити деца, лишени от родителска грижа и от социално слаби семейства. В момента програмата подкрепя седем деца с творчески заложби, като осигурява финансиране за уроци, семинари, работилници, състезания и нужните материали, които подпомагат за тяхното развитие.

Peika.bg дари книги на 3 български библиотеки

Очаквайте още информация за другите библиотеки и читалища, които станаха част от кампанията!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин