Пиратска седмица на Кайманите - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Пиратска седмица на Кайманите
Автор: Елена Исаева

Обичате ли пиратските приключения и всичко, което е свързано с празненства, луди танци до зори, вкусна храна, светлинни ефекти, че и за седмица, две дори. Да, ли чух? Ами добре ще ви разходя из Каймановите острови, за да съпреживеем макар и виртуално най – невероятния карнавал с пиратски привкус.

Кайманите, или както някога са ги наричали испанците Лас Тортугас се намират в Карибския басейн. Те са задморска територия на Великобритания. Първоначално, когато са открити от Христофор Колумб, най – многобройните обитатели са били морските костенурки. Днес островите са изключително атрактивни, с интересен релеф и уникална флора и фауна. Тук има изобилие от стръмни скални масиви, завършващи в морето в причудливи и загадъчни пещери. На Кайманите може да видите сребърни палми, папагали, костенурки, и рядко срещаната палмова орхидея, която е забранена за изнасяне от островите. Не са много населени, но за това пък предлагат невероятна възможност за уединение и изкарване на незабравима почивка. Е, няма да ви гони кайман, но пък чистотата и спокойствието на изумителните плажове си заслужават вниманието.

Пиратска седмица на Кайманите
Снимка: pixabay.com

 

Колкото до карнавалът, това е един от най - щурите карнавали за любителите на пиратски легенди, както и за всички пътешественици, които обичат разнообразието и купоните. Карнавалът се провежда през месец ноември. Само тук на тези три прекрасни острова можете да се насладите на зрелищното удоволствие да бъдете нападнати от пирати. Така както си седите на плажа, изневиделица изкачат два древни пиратски кораба, които навлизайки в пристанището на главния град и столица на Кайманите Джордж Таун, нападат нищо неподозиращите местни и летовници. Но както и в приказките с добър край, вместо да им се даде отпор, те биват посрещнати от хиляди желаещи да участват в тази пиратско – пътешественическа еуфория, която се превръща в безкрайно дълъг, продължаващ около седмица, две купон. Тълпите така се смесват, че не може да се прецени кои са пиратите и кои са местните. Всички са облечени както подобава на такава забава, в красиви и кой от кой по – интересни пиратски костюми и аксесоари. Някои от участнците си ги ушиват собственоръчно, други са наети под наем от предвидливи търговци и производители на подобни облекла.

Пиратска седмица на Кайманите
Снимка: pixabay.com

 

Почти всеки носи някаква кука или татуировка, като и тук има решение, за хората, нежелаещи да изпадат в крайности се предоставят временни татуировки. Разбира се има и фоейрверки, приятна музика, улични танци, циркови артисти. Провеждат се цветни шествия, организират се лунапаркове, където има забавления за малки и големи. Не липсват и конкурсите за най – кретивен и най – добре ушит костюм. Храна и напитки има в изобилие. Празненството са превръща в денонощен продължителен празник, със съдействието на любезните и гостоприемни домакини. Дълго след това ехото от този приключенско – пиратски фестивал се носи във всички медии. В цялата страна се отбелязват тези дни на масовото местно културно наследство. Това е празник мечта, и ако пожелаете може и вие да сбъднете детската си мечта, макар и за седмица, две да бъдете велик пират, участник в едно от най – грандиозните музикално – танцувално събитие на Кайманите.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин