Музикален фестивал „Езерото на звездите“, Малави - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Музикален фестивал „Езерото на звездите“, Малави
Автор: Елена Исаева

Република Малави се намира в Югоизточна Африка. Граничи с Танзания, Замбия и Мозамбик. Територията ѝ е заселена още около 10  век. Това е една от най – бедните държави в света, но за сметка на това Малави предлага изумителни пейзажи, които с право се считат за едни от най – красивите в света.

Тук природата е девствена и дива, има разнообразие  от природни дадености – от високи планини, с покрити със сняг планински върхове, дълбоки езера, обширни полета и други. Тук на места влажността е много голяма, а температурите достигат до 50 градуса по Целзий. Една пета от територията на страната е заета от едноименото езеро. Това е най – вълнуващото място в страната. Обитателите на езерото са разнообразни, тук има уникални видове риби, единствено тук се среща вида тилапия. Редица видове птици, някои от които ендемични за Малави са привлечени от чистите води на езерото. Това е великолепно място, обградено с вечно зелена растителност, рай за любителите на природата.

Музикален фестивал „Езерото на звездите“, Малави
Снимка: pixabay.com

 

На територията на страната има 9 национални парка, които предлагат изобилие от растителни и животински видове, като биволи, хипопотами, антилопи, леопарди и много други.

Освен красивите природни пейзажи, Малави е привлекателна и за туристи катерачи. Най – високата планина е Муланхе със своя връх Сапитва, който е с над 3000 метра надморска височина. Изкачите ли го, от там се разкриват спиращи дъха гледки към красивите зелени долини и огромни чаени поля. Тук се организират доста чаени дегустации. Доставете си удоволствието и влезте в някоя от чайните, за да дегустирате  тези вълшебни ароматни напитки. Освен скалното катерене, може да се включите в мероприятия като планинско колоездене, риболов, конна езда. Изживейте музиката и танците на страната, като се слеете с местните и запеете техните песни, потанцувайте местните танци, които са над 100 на брой.

Музикален фестивал „Езерото на звездите“, Малави
Снимка: pixabay.com

През 2003 г. британският диджей Уил Джеймсън, трогнат от бедността на страната, решава да популяризира музиката на Малави, с цел да подпомогне развитието на туризма в това уникално красиво място на планетата, като същевременно набере средства за УНИЦЕФ. Така се ражда фестивалът „Езерото на звездите“. Продължителността му е тридневна, обикновено се провежда през месец октомври в град Сенга Бей, на западния бряг на езерото Малави. Публиката е нестандартна – смесица от туристи, студенти, чуждестранни работници, като все повече местни се присъединяват към желаещите да слушат музика и да изживеят еуфорията на фестивала. Има изявени ценители на модните тенденции. Около две бамбукови сцени се събират около 1500 човека,  мястото е малко, но атмосферата е задушевна. Изпълнителите са предимно местни, но в последните години има доста представители и на други страни – от африкански джаз музиканти до английски диджеи.

Съчетанието на изключителната природа и прекрасните изпълнения на талантливите участници в шоуто превръща фестивала в незабравимо изживяване. Това е магията на „Езерото на звездите“. Празникът продължава цяла нощ, около запалените огньове на плажа. Всички танцуват, свирят и се забавляват, какво повече може да си пожелае човек. Изживейте магията Малави, включете я в списъка си с желани дестинации.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин