Романтични места в България: 5 неочаквани идеи - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Романтични места в България: 5 неочаквани идеи
Автор: Peika.bg
Романтични места в България: 5 неочаквани идеи

Търсенето на романтика е като търсенето на вдъхновение – на пръв поглед ти трябва място, но всъщност е състояние на духа. Мястото е само бонус.

С други думи, романтиката е колкото във вана с вино в спа хотел, толкова и на пейка в парка или на ръба на планински склон по залез. Важно е кой е до теб.

Ако все пак имате нужда от идеи, събрали сме пет-шест за отскок, вие си доразвивайте романтичните планове нататък.

И ако все още не сте се сетили, пътеводителят „50 места, които да посетите в България през 2015 г. е чудесен подарък за вашата жадуваща за пътешествия половинка. Да си го пътувате заедно.

1. Винарна

Виното и любовта по традиция вървят заедно (в тази или в обратната последователност), така че разходка из лозята и дегустация на подбрани вина звучи като перфектната идея за празнуване на де що има за празнуване на 14 февруари. Вижте нашия списък с винарски изби в България, отворени за посещение и дегустация (а някои предлагат и настаняване, за да се потопите изцяло във винената атмосфера).

Следете всичко от нашия Месец на виното за максимално романтично-дионисиево опиянение.

30909

2. Фестивали на любовта

Просто нямаше да е редно да има празници, посветени на виното, а да няма такива за любовта. И понеже мишмашът от двата празника на 14-и февруари отдавна е забъркан, повечето събития празнуват двойно – да се разбира: пие се двойно и по двойки.

Вижте кои са интересните събития за любов и вино, които предстоят този февруари.

21782

3. Закачете катинарче

Бавно и славно западните романтични традиции завземат живота на българския влюбен индивид, който вместо да закичва китки, закача катинарчета. Теоретично можете да заключите любовта си на всяко мостоподобно съоръжение. Но ако държите на локация с количествени натрупвания на катинари „Мими + Митко = ВНЛ“, отидете при огромното червено сърце за катинарчета в Димитровград, на моста на Гребната база в Пловдив или на панорамната площадка на пътя за квартал Галата във Варна.

31156

Червеното сърце за катинарчета в Димитровград. Снимка: Мария Ангелова/Peika.bg

[Скоба: любовта днес не е това, което беше едно време. Вижте тези сложни отношения, заключени в шест катинарчета в Сеул, Южна Корея:

31237

Край на скобата]

4. По камънаците

Ако никак, ама никак не обичате розови мечета и слончета, но пък при вида на скали и камънаци сърцето ви се разхлопва, че даже сте си намерили и такава половинка – изберете си романтична скала за празника. Те и без това повечето си имат легенди за влюбени девойки, провалени сватби и вечна вярност – какво по-подходящо място? Нищо, че не можете да закачите катинар на канара.

Ето ги нашите любими 10 дестинации за любители на скали и камънаци.

31235

Белинташ. Снимка: Мария Ангелова/Peika.bg 

5. Ускорен сърцетуп

Доказано е, че силните емоции заздравяват любовта, така че си изберете някоя адреналинова дестинация. Минете по висящия мост към село Лисиците, впуснете се в търсене на изоставени места, потърсете легендарни съкровища, скочете с бънджи, летете с парапланер или просто бъдете откриватели в собствения си град (няколко идеи как да го направите: тук). Понякога е нужно да идеш на другия край на света, за да откриеш съкровищата, скрити под носа ти.  

29394

Мостът към село Лисиците. Снимка: Христо Узунов/div.bg

31234

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин