Събития за деца този уикенд (1-3 май) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Събития за деца този уикенд (1-3 май)
Статията се отнася за изминал период.
Вижте най-актуалната информация за събития за деца
Автор: Peika.bg
Събития за деца този уикенд (1-3 май)

Къде какво интересно се случва за деца този дълъг уикенд. Вижте нашите любими събития за деца, заради които си заслужава да мръднете насам-натам през почивните дни.

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и нашата секция С деца на път, както и стотиците ни идеи за уикенд пътешествияВижте и списъка с любимите ни събития през уикенда (версия за върастни).

Mini ARt fest fo

1-10 май, София

Този независим фестивал има за цел да представи на софийската публика свободни артисти от България и света. Петото издание на фестивала е насочено към „Различните общества”. Събитията са разнообразни (как ви звучи уъркшоп по цирково изкуство, шапкинг - дизайн по шапки, техно лайв сет)... Предвидени са забавления и за децата. Много от събитията са с вход свободен. Вижте програмата на Mini ARt fest fo.

***

Средновековен фестивал Червен

2-5 май, Червен

В археологическия резерват „Средновековен град Червен“ за поредна година ще се проведе Средновековен фестивал Червен. Фестивалът пресъздава живота и всекидневието на хората през средните векове, ще има боен лагер, възстановки, бойни демонстрации, всеки ден от 11 до 18 часа. Повече за Средновековния фестивал.

***

Фестивал на чипровския килим

2 май, Чипровци 

За втори път през 2015 г. в Чипровци ще се проведе фестивал на чипровския килим. Посетителите ще могат да видят различни етапи от производството на килима и да научат какво го прави уникален. Подробности за Фестивал на чипровския килим.

***

Колело за смет, за дете велосипед - кампания

до 1 юни, цяла България

1bike.bg, Drag Bicycles и сдружение МОГА-Дряново стартират кампания, в която от стари велосипеди и части ще сглобят максимално много работещи колелета, които да дарят на деца в неравностойно положение от град Дряново. Всички, които имат стари и непотребни велосипеди или велосипедни части, са поканени да ги дарят. За предпочитане са по-малки велосипеди, но и големи ще свършат работа (децата са на възраст между 8 и 19 години). Старите части от мазето или гаража за вас може да са боклук, но на могат да помогнат за сглобяването на работещ велосипед. Научете повече за това как да дарите колело в кампанията "Колело за смет, за дете велосипед".

*

Куклен театър в Нов театър НДК

2 и 3 май, София

Гледайте куклен театър в Нов театър - НДК - този уикенд "Аладин и вълшебната лампа" (събота) и "Храбрият шивач" (неделя). Вижте още от детската програма на Нов театър - НДК.

*

Куклен театър в Пловдив

2 и 3 май, Пловдив

Тази събота в пловдивски куклен театър ще се играят "Не си търси белята", а в неделя - "Болен здрав носи". Вижте пълната програма за месеца на пловдивския куклен театър.

*

Немски порцеланови кукли от 19-и век - изложба на Петър Еневски

До 1 юни, София

Арт-къща „Куклите” ви кани на уникална за България изложба – на порцеланови кукли, изработени във фабриките на Германия през 19-и  и началото на 20-и век. Повече информация за изложбата на немски порцеланови кукли.

*

Вижте още събития в България и по света, търсете по дата, град и интереси! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин