Топ 10 невероятни дестинации в Африка - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Топ 10 невероятни дестинации в Африка
Автор: Кристин Станкова
Топ 10 невероятни дестинации в Африка

Африка и до днес остава дестинация предимно за авантюристи. Това прави тайните й още по-вълнуващи - от високи върхове до изпепеляващи пустини, от съкровищата на египетските фараони до невероятния свят на "осмия континент" - Мадагаскар. Следват 10 от най-интересните дестинации, които да посетите в Африка:


Гиза, Египет

Пирамидите на Хеопс, Хефрен и Микерин, мистериозният Сфинкс и величествената река Нил. Колкото и да не ви се иска, и вие неусетно ще бъдете омагьосани от романтиката на Египет (и от възможността зомби апокалипсисът да се предвожда от мумии).

Маракеш, Мароко

Град, излязъл от приказките на Шехерезада с розовеещите си сгради и пазарите си за дрънкулки. Джамията Котубия и Ботаническата градина Мажорел, поддържана от Ив Сен Лоран трябва задължително да се посетят, а площада Джемаа Ел Фна по залез привлича музиканти, акробати и фантастични приказки от цял свят.

Резерватът Маасай Мара, Кения

Продължение на Националния парк Серенгети в Танзания, Маасай Мара е дом на жирафи, зебри, антилопи и Голямата петица (слон, бивол, носорог, лъв и леопард). Всяка година десетки хиляди животни пресичат река Мара, по време на миграционния сезон - спектакъл, на който и вие можете да се насладите в компанията на местни гайдове.

Килиманджаро, Танзания

Издигащ се на почти 6000 м над морското равнище, Килиманджаро е най-високият африкански връх и най-голямата самостоятелна вулканична маса в света. Снегът над саваната е крайно привлекателен, а изкачването е сравнително лесно, идеално за ентусиасти от всякакъв род.

Кейптаун, Република Южна Африка

Емблематичен град, в който няма как да скучаете. От Уудсток, убежището на множество артисти, до многобройните музеи, ресторанти и барове. Над града се извисява едно истинско чудо на природата – планината Тейбъл, от която ви дели кратко пътуване с лифт. Ако искате да останете на (или под) морското равнище, имате възможност за гмуркане с акули и дори среща с пингвини на Болдърс Бийч.

Брегът на скелетите, Намибия

Португалските моряци са го наричали Портата към Ада. Там, където буйните вълни се срещат с изгарящите пясъци на пустинята Намиб, е Брегът на скелетите. Името не е някаква странна прищявка - навсякъде е пълно със скелети на убити китове и ръждясали корабокруширали кораби, стърчащи неестествено на пустия фон. Призрачният пейзаж напомня на сцена от "Карибски пирати", а местността е толкова откъсната от света, че може да стигнете дотам само със самолет.

Водопадът Виктория, Замбия/Зимбабве

Естествена граница между двете държави, водопадът на река Замбези е чудовищно красив. С ширина почти 2 километра и височина над 100 метра, да се плацикате на ръба на пропастта е едновременно най-опасното и опияняващо изживяване.

Архипелагът Базаруто, Мозамбик

Съставен от два големи (Базаруто и Бенгуера) и два малки острова (Санта Изобел и Санта Каролина), архипелагът е всичко, което нереалистично красивите картички от самотни острови някога са ви обещавали. Коралови рифове с над 2000 вида риби, делфини и китове, петте вида костенурки, срещащи се в Индийския океян... И всичко това в лазурно синята вода, плискаща се по искрящо белия пясък.

Мадагаскар

Наричан понякога Осмия континент, Мадагаскар е място като никое друго. Основно поради факта, че около 80% от видовете са ендемити, сиреч се срещат само там. За жалост, за да се любувате на баобаби и лемури, ще се наложите да си наемете местен водач с джип, защото иначе няма да ви пуснат никъде да ходите.

Вулканът Нирагонго, Демократична република Конго

Един от най-красивите активни вулкани с най-голямото езеро от лава на планетата. Вулканът се намира сред Националния парк Вирунга, което означава, че освен да видите дебрите на ада, ще имате възможност да срещнете и някоя и друга горила.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин