Още топ 4 неща за правене в Италия - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Още топ 4 неща за правене в Италия
Автор: Peika.bg
Още топ 4 неща за правене в Италия
Снимка: pixabay

Всеки пътешественик трябва да посети Италия поне веднъж в живота си. Има толкова много различни преживявания в една страна, от суровата бруталност на Колизеума до романтиката на Венеция.

Лятото в Италия може да бъде изпепеляващо горещо, но също така е идеалното време да оцените красотата и сладоледa на крайбрежието на Амалфи. Отидете във Флоренция за изживяване под тосканското слънце и се насладете на следобедите, прекарани в маслинови горички, пиейки Кианти на сянка. Централното местоположение на Италия прави пътуването навътре и навън лесно и езикът не е проблем, тъй като много италианци говорят и английски. Само не забравяйте да кажете Grazi.

#4. Вижте Давид на Микеланджело

Още топ 4 неща за правене в Италия
Снимка: pixabay

 

Флоренция е добре известна със своето ренесансово изкуство. Едно от най-известните произведения е статуята на Давид на Микеланджело. Посетете го в дома му в галерия Accademia или позирайте с някоя от репликите в Palazzo Vecchio или Piazzale Michelangelo. Последното място предлага страхотно панорамно посещение на Флоренция и можете да се качите с автобус и след това да се върнете пеша до града през известния Понте Векио. Понте Векио е най-старият мост във Флоренция и е известен със златарите и бижутерските магазини, разположени от двете му страни.

#3. Яжте и пийте всичко, което Италия може да предложи

Още топ 4 неща за правене в Италия
Снимка: pixabay

 

Италия е известна със своите кулинарни изкушения, така че не забравяйте да се насладите на някои от тях, докато сте там. Докато сте във Флоренция, направете еднодневна екскурзия в провинцията на Тоскана и опитайте Кианти и маслини. В Амалфи се насладете на лимончело, произведено на местно ниво. Във Венеция опитайте Spritz, приготвен с пенливото Prosecco. Ако сте там по време на Карнавала, опитайте сладкия Fritole, популярна поничка като лека закуска. Не забравяйте джелато! Отправете се към La Carraia във Флоренция и опитайте тяхната световноизвестна храна, перфектната противоотрова срещу жестокото тосканско слънце.

#2. Отпуснете се на крайбрежието на Амалфи

Още топ 4 неща за правене в Италия
Снимка: pixabay

 

Цялата брегова ивица по тази ивица на залива Салерно е забележителност на ЮНЕСКО и през лятото районът е оживен. Въпреки че плажовете са малки, тюркоазената вода и неравният пейзаж правят това популярно място, когато грее слънце. Разходете се из старите градове на Амалфи, Равело и Позитано или се насочете към Капри. Можете лесно да вземете ферибот до остров Капри през летните месеци. Прекарайте един ден в разглеждане или останете за няколко нощувки и се насладете на всичко, което този малък средиземноморски остров може да предложи. Опитайте пътуването със седалков лифт до планината Соларо или посещение на Синята пещера.

#1. Разходете се из Чинкуе Тере

Още топ 4 неща за правене в Италия
Снимка: pixabay

 

Чинкуе Тере се превежда като пет земи и това е тази област. Пет малки селца, кацнали на върховете на скалите по италианското крайбрежие. Селата са свързани с пешеходни пътеки през хълмовете или с влак. Най-добрият начин да се насладите на зашеметяващите гледки е да започнете от единия край на Чинкуе Тере и да ходите до село на ден, като останете за една нощ в местна къща за гости. Всяко село има собствено настроение, но определено трябва да проверите Корнилия. Каменните къщи, уличките без автомобили и малката пътека надолу по скалата до плажа са напълно стар свят. Залезът от върха на скалата в края на деня е спиращ дъха, а музиката на живо на градския площад вечер е забавен начин да опознаете няколко местни жители.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин