В средновековно италианско селце се продават къщи по 1 евро (видео) - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
В средновековно италианско селце се продават къщи по 1 евро (видео)
Автор: Peika.bg
В средновековно италианско селце се продават къщи по 1 евро (видео)
Снимка: wikipedia.org

Кастропиняно е средновековно село, издълбано в хълмовете и се намира на 225 км югоизточно от Рим. Неотдавна то се присъедини към нарастващия списък на италианските градове, продаващи свободните си жилища срещу сумата от 1 евро.

Много от домовете в Кастропиняно за по 1 евро са с гледка към реката, но купувачите ще трябва да се потрудят, преди да имат възможносттада  се отпуснат и да се насладят на тези гледки. Подобно на другите изгодни къщи в Италия, къщите на Кастропиняно за 1 евро имат нужда от сериозен ремонт. Купувачите ще трябва да се обърнат към кмета на града и да получат разрешение, преди да започнат работа.

 

„Не искам градът ми да бъде подложен на имотен натиск или да се превърне в поредната сделка за спекулации с жилища”, каза кметът Никола Скапилати.

Заинтересованите купувачи ще трябва да изпратят писмо до Скапилати, в което да опишат подробно плановете си за имота и да докажат, че имат способността да ги реализират.

Повечето градове избират да пуснат на търг свободните си жилища, като минималната стойност е 1 евро. В крайна сметка имотите често се продават за между 5000 и 10 000 евро.

Много италиански градове, включително няколко в Сицилия, започнаха да продават свободните си имоти на изгодни цени с надеждата да съживят някога местата, където населението намалява и се разпада инфраструктурата.

Кастропиняно е малък град, разположен на кота 620 м над морското равнище в региона Молизе в провинция Кампобасо. Поради височината си често местните го наричат „Балкон над долината на река Биферно“. От града се вижда живописна панорамна гледка към околните градове и склонове. За сравнение, регионът Ниагара е на приблизително надморска височина от 600 фута над морското равнище и на хиляди мили от морето, докато Кастропиняно на кота 2034 фута е на по-малко от 20 мили от морето.

Интересен факт е, че се твърди, че крепостта Кастропиняно през Средновековието е българска.

Вижте кадри от нея във видеото по-долу:

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин