Животът на първите заселници в Северна Америка - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Животът на първите заселници в Северна Америка
Автор: Peika.bg
Животът на първите заселници в Северна Америка
Снимка: Demis Gallisto

През 17-и век група пилигрими решават да избягат от враждебната религиозна атмосфера в Европа и предприемат едно смело пътуване през Атлантическия океан, за да се установят в Северна Америка.

Корабът им „Мейфлауър“ достига до това, което днес е известно като Плимутската скала, където англичаните слизат на брега и се заселват на територия, където е днешния град Плимут в щата Масачузетс, САЩ.

 38304

Колонията им е създадена с големи усилия и лишения през 1620 г., но се превръща в една от първите успешни колонии на англичаните, както и най-старото, все още населено селище, създадено от тях в Северна Америка.

38303

Плимут се е превърнал в символ на заселването и установяването на континента, родно място на традицията на Деня на благодарността и най-първа крачка към раждането на американската държава. Преди да се случат всички тези неща, колониалистите са минали през много изпитания и препятствия, а най-пълно информация за тях може да се получи в Plimoth Plantation.

38298

Plimoth Plantation е туристическа дестинация на около 4 километра от стария Плимут, която отвежда туристите в една максимално реална възстановка на живота на заселниците през 17-и век.

38305

Къщите, градините и укрепленията са абсолютна реплика на оригиналните, а по-интересното е, че из селището се разхождат актьори, които играят действителни исторически личности.

38299

Всеки от тях има истинското име, гледната точка и личната история на хора, живели в колонията през 1627 г., а задачата им е да споделят с туристите всичко за себе си, за религиозни вярвания, образованието, готвенето и въобще живота в колонията.

 38302

Към селището има и индианско село на племето Вампаноаг, чийто членове наистина са живеели в близост до заселниците и са търгували с тях.

38300

Близо до Плимутската скала пък има реплика в цял размер на кораба „Мейфлауър“, от чийто екипаж може да се научи повече за мореплаването, предметите на борда и моряшката храна през 17-и век.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин