Водопадът Кримъл, Австрия – гигант в Европа - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Водопадът Кримъл, Австрия – гигант в Европа
Автор: Екатерина Мандова
Водопадът Кримъл, Австрия – гигант в Европа
Снимка: wikipedia

Ако сте в Австрия и някой заговори за Кримъл, не се стряскайте, това не е австрийското произношение на Крим или Кремъл, а името на най-високия водопад в Европа. 

До водопада се стига най-лесно с кола, но пък местата за паркинг, който е само платен, са ограничени. Ако се повъртите повече в местността, може и да се намери безплатно място за паркиране, но после ви очаква ходене от поне 30-40 минути.

Стигате до водопада и разбирате, че както за всяка природна забележителност в Австрия и тук трябва да се плати входна такса от 3 евро, които ще бъдат грижливо похарчени за поддръжка на природната атракция. Ако пък се заинатите и тръгнете да обикаляте гората, все ще намерите пролука до водопада без да минавате през гишето за билети. 

Няма как да не притаите дъх пред величествените 380 метра стичаща се вода, а и не си мислете, че ще се измъкнете сухи от посещението си.

Водопадът Кримъл примамва туристите все по-близо и по-близо към себе си, а те се опитват да го уловят с фотоапаратите си. Все едно сте попаднали във внезапна дъждовна буря, само че сега вместо да бягате и да се чудите къде да се скриете, се хилите хлапашки и подскачате с мокри крака и обувки в локвите наоколо. Съзерцавате водопада възможно най-дълго и в един момент забелязвате как безброй малки дъги да се показват от водата. Фотоапаратите ви ще се намокрят, не се съмнявайте, така че им вземете дъждобрани. Бързо ще забележите, че австрийците около вас са екипирани с всякакви непромокаеми покривала и дрехи, съветваме ви и вие да си набавите такива преди да се отправите към Кримъл.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин