Забележителностите на Берлин - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Забележителностите на Берлин
Автор: Елена Исаева

Берлин, столицата на Германия, е оживен и динамичен град с богата история и култура. Тук има за всеки по нещо, дори бих казала има от всичко по много.

Берлин има богата и сложна история, която обхваща над 800 години. Берлин има население от над 3,7 милиона души, което го прави най-големият град в Германия и вторият по население град в Европейския съюз.

Забележителностите на Берлин
Снимка: pixabay.com

Берлин се намира в североизточна Германия и се пресича от река Шпрее. Градът заема площ от 891,8 квадратни километра и е един от най-посещаваните не само в Германия, но и в цяла Европа.

Ето някои от най-популярните забележителности в Берлин, които да не пропускате,докато сте в града. Определено няма да съжалявате, ако ги посетите.

1.Бранденбургската врата: Тази емблематична забележителност е символът на Берлин и трябва да се види от всеки посетител. Построена е през 18 век и е единствената останала порта от старите градски стени.

Забележителностите на Берлин
Снимка: pixabay.com

2.Берлинската стена: Въпреки че по-голямата част от стената е премахната, няколко секции остават като напомняне за разделеното минало на града. Чекпойнт Чарли също е популярна атракция, предлагаща поглед към живота по време на Студената война.

3.Сграда на Райхстага: Райхстагът е сградата на германския парламент и е известна със своя модерен стъклен купол, който предлага панорамна гледка към града.

Забележителностите на Берлин
Снимка: pixabay.com

4.Островът на музеите: Разположен в сърцето на града, Островът на музеите е дом на няколко световноизвестни музея, включително музея Пергамон, Алте Национална галерия и музея Боде.

5.Мемориал на Холокоста: Този трогателен и мощен паметник е посветен на еврейските жертви на Холокоста и е отрезвяващо напомняне за жестокостите на Втората световна война.

6. Дворецът Шарлотенбург: Този зашеметяващ дворец е построен през 17 век и е свидетелство за величието на пруската епоха.

7.Berliner Dom: Тази впечатляваща катедрала се намира на Острова на музеите и се отличава със зашеметяваща архитектура и сложни мозайки.

8.Музей на Чекпойнт Чарли: Този музей предоставя задълбочен поглед върху живота в разделения Берлин по време на Студената война, включително истории за опити за бягство и шпионаж.

9.Топография на терора: Този музей е построен на мястото на бившия щаб на Гестапо и предоставя цялостен поглед върху нацисткия режим и неговите зверства.

10.Берлинската зоологическа градина: Една от най-старите и известни зоологически градини в света, Берлинската зоологическа градина е дом на над 15 000 животни и е страхотно място да прекарате един следобед.

11.Жандарменмаркт: Този красив площад включва Концертхаус и френската и немската катедрали и е популярно място за концерти и събития на открито.

12.Berliner Fernsehturm: Тази телевизионна кула е най-високата структура в Германия и предлага зашеметяваща гледка към града от своята площадка за наблюдение.

13. Летище Tempelhof: Това бивше летище е превърнато в обществен парк и е чудесно място за каране на велосипеди, пикник или просто почивка.

14. Berliner Unterwelten: Тази обиколка отвежда посетителите под земята, за да изследват скритите тунели и бункери на града, предоставяйки уникален поглед към историята на Берлин.

15. 15. Potsdamer Platz: Този оживен площад е дом на няколко търговски центъра, ресторанти и театри и е чудесно място да попиете енергията на града.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин