Заклещената скала, от която косите ви ще настръхнат - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Заклещената скала, от която косите ви ще настръхнат
Автор: Кристина Кацарска

Стремите се към височините, екстремното ви привлича, а обезопасителните екипировки не са във вашия стил – скалата Шерагболтен е точната дестинация за вашето приключение.

Ледниковата скала ви очаква в планината Шераг, разположена в Ругалан, Норвегия. Възкачите ли се на нея, пропастта под вас ще изглежда бездънна, 984 метра ще ви делят от земята. Никакви въжета няма да ограничават движенията ви, никакви съоръжения няма да ви обезпокояват, а вие ще се реете високо над дълбините на преминаващата през планината река. А ако желанието ви, да се понесете в безтегловност в пространството, е неудържимо, тази заклещена от хиляди години скала е перфектното място да полетите с парашут.

От години скалата е любим обект и на фотографите. А нейната популярност още повече се нараства, когато през 2006 г. в интернет пространството се появява видеото, наименувано „Къде, по дяволите, е Мат?“, показващо пътешественика Мат Хардинг, танцуващ своя победоносен танц, стъпил върху скалата.

А за да достигнете до там и вие, трябва да се качите на ферибот от Люсеботен до Йогуртстьол, след което да продължите с кола по пътя за Сирдален. След това ви остава да преминете няколко хълма и да изкачите 570 метра до своята цел. Не забравяйте да следвате маркировката и да си вземете топли дрехи и храна, за да се отдадете с пълно безгрижие на вълнуващото приключение.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин