Нимфенбург: Замъкът на нимфите край Мюнхен - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Нимфенбург: Замъкът на нимфите край Мюнхен

Нимфенбург е разказ за баварската история и пример за рядко срещаната хармония между архитектура и природа.

Чували ли сте за по-красив подарък за новородено дете? Баварският херцог Фердинанд Мария бил толкова възхитен от раждането на дългоочаквания наследник на своя трон, че дарил късче земя на своята съпруга - Аделаида фон Савойен.

Така през 1663 г. на това място херцогинята построила Нимфенбург (Nymphenburg) - Селището на нимфите - малка лятна вила с градина. Тази сграда била предшественик на замъка Нимфенбург. В началото на ХVІІІ век била разширена от двете страни с обитаеми пристройки, а външната фасада била променена във френски стил. Така скромният дворец се преобразил в просторна, елегантна лятна резиденция.

Днес посещението на замъка Нимфенбург е като разходка сред баварската история. Откриват се следи от близо двестагодишното минало на престолонаследниците на Бавария. Първият отопляем закрит басейн на модерната епоха и сребристосинята ловна хижа Амалиенбург от рококо периода са елементите на един съвършен бароков дворец. В северното крило на замъка Нимфенбург е разположен Музей на Земята и хората, който ще ви отведе на пътуване назад във времето, през историята на Земята и човешкия вид.

Други интересни места, които можете да посетите в близост, са: Паркът Хофгартен, в Мюнхен - един от най-големите ренесансови градини на север от Алпите. Северозападно от градината се намира пътека, водеща посетителите направо в Английската градина. На север от Мюнхен, къщата Лустхайм, в основата на замъка Шлайсхайм, съдържа известна колекция от исторически порцелан от гр. Майнс. На юг от Мюнхен се намира Кралската къща Щахен, където се е усамотявал крал Лудвиг ІІ по време на престоя си в планините. Полезна информация за работно време, цени на билети и адрес можете да намерите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин