15 от най-популярните места за посещение в Ню Йорк - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
15 от най-популярните места за посещение в Ню Йорк
Автор: Елена Исаева
15 от най-популярните места за посещение в Ню Йорк
Снимка: pixabay.com

Ню Йорк, оживеният метрополис, който никога не спи, е съкровищница от емблематични забележителности, културни институции и оживени квартали. От извисяващи се небостъргачи до обширни паркове, градът предлага разнообразен набор от атракции, които отговарят на всеки интерес и вкус. Нека се впуснем в пътешествие из Голямата ябълка и открием 15 задължителни забележителности, които улавят същността на този динамичен градски пейзаж.

Статуя на свободата:

Символ на свободата и демокрацията, Статуята на свободата се издига високо на остров Либърти в пристанището на Ню Йорк. Посетителите могат да се возят с ферибот до острова и да разгледат пиедестала и короната на статуята, докато се наслаждават на панорамна гледка към силуета на града и Музея на статуята на свободата.

Таймс Скуеър:

Наречен „Кръстопътят на света“, Таймс Скуеър е оживен търговски център, известен със своите ярки светлини, театри на Бродуей и оживена атмосфера. От ослепителни билбордове до костюмирани герои, тази емблематична пресечка олицетворява енергията и вълнението на Ню Йорк.

15 от най-популярните места за посещение в Ню Йорк
Снимка: pixabay.com

Централен парк:

Разпростиращ се на 843 акра в сърцето на Манхатън, Central Park предлага спокоен оазис сред градската суматоха. Посетителите могат да се разходят по криволичещи пътеки, да наемат гребна лодка по езерото или да посетят атракции като зоологическата градина Central Park Zoo и Bethesda Terrace.

Емпайър Стейт Билдинг:

Издигайки се на 1454 фута над центъра на Манхатън, Емпайър Стейт Билдинг предлага спираща дъха гледка към града от своите наблюдателни площадки на 86-ия и 102-ия етаж. Типична забележителност на Ню Йорк, този емблематичен небостъргач е участвал в безброй филми и телевизионни предавания.

Музей на изкуството Метрополитън:

Дом на обширна колекция от произведения на изкуството, обхващащи повече от 5000 години, Музеят на изкуствата Метрополитън е една от водещите културни институции в света. От древноегипетски артефакти до съвременни шедьоври, Met показва изкуство от цял свят в своите галерии и изложби.

Мостът Бруклин:

Разпростиращ се над Ийст Ривър и свързващ Манхатън с Бруклин, Бруклинският мост е архитектурно чудо и обичан символ на Ню Йорк. Посетителите могат да се разходят пеша или да карат колело по пешеходната алея на моста и да се насладят на невероятна гледка към хоризонта и Статуята на свободата.

Мемориал и музей на 11 септември:

В чест на жертвите на терористичните атаки от 11 септември 2001 г. Мемориалът на 11 септември разполага с двойни отразяващи басейни, разположени в отпечатъците на бившите кули на Световния търговски център. Съседният музей на 11 септември предлага трогателна почит към събитията от този съдбовен ден чрез артефакти, експонати и интерактивни дисплеи.

Бродуей:

Прочут като меката на театъра на живо, Бродуей предлага несравнимо развлекателно изживяване със своите продукции от световна класа и ослепителни мюзикъли. От вечни класики до новаторски нови произведения, има нещо, на което всеки театрал може да се наслади на Great White Way.

Високата линия:

Трансформиран от неизползвана железопътна линия в издигнат парк, High Line предлага уникална гледна точка към градския пейзаж на града. Посетителите могат да се разходят из озеленени градини, арт инсталации и живописни гледки, докато се наслаждават на панорамна гледка към околните квартали.

Рокфелер център:

Дом на емблематичния Rockefeller Plaza, този исторически комплекс е център на развлечения, пазаруване и хранене в центъра на Манхатън. Посетителите могат да карат кънки на прочутата ледена пързалка Rockefeller Center, да се насладят на панорамни гледки от наблюдателната площадка Top of the Rock или да присъстват на запис на живо на Today Show на NBC.

15 от най-популярните места за посещение в Ню Йорк
Снимка: pixabay.com

Музей на модерното изкуство (MoMA):

С колекция от модерно и съвременно изкуство от световна класа, MoMA е задължителна дестинация за ентусиасти на изкуството. От шедьоври на Пикасо и Ван Гог до авангардни инсталации на днешни водещи художници, музеят показва еволюцията на изкуството през миналия век.

Круиз до Статуята на свободата:

Качете се на живописен круиз около пристанището на Ню Йорк и се доближете до самата Лейди Либърти. Тези круизи предлагат зашеметяваща гледка към Статуята на свободата, остров Елис и силуета на Манхатън, което ги прави популярен избор за посетители, които искат да изпитат града от водата.

Чайнатаун:

Потопете се в гледките, звуците и вкусовете на китайския квартал, един от най-оживените и богати на култура квартали на Ню Йорк. От оживени пазари и автентични заведения за хранене до богато украсени храмове и скрити улички, китайският квартал предлага завладяващ поглед към разнообразното имигрантско наследство на града.

15 от най-популярните места за посещение в Ню Йорк
Снимка: pixabay.com

Музеят Гугенхайм:

Проектиран от известния архитект Франк Лойд Райт, музеят Гугенхайм е архитектурен шедьовър и фар на модернистичния дизайн. Посетителите могат да разгледат неговите спираловидни галерии и да открият несравнима колекция от модерно и съвременно изкуство, включително произведения на художници като Кандински, Пикасо и Уорхол.

Кони Айлънд:

Изживейте старомодно забавление и носталгия в Кони Айлънд, исторически увеселителен парк и морски курорт в Бруклин.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин