6 малки френски градчета, които ще ви очароват – 4 част - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 малки френски градчета, които ще ви очароват – 4 част
Автор: Елена Исаева

Ако трябва да избирам къде да отида във Франция и кои населени места да посетя, може би ще избера по – малките населени места, в по – закътаните региони на страната. Разбира се хубаво е човек да види поне веднъж Париж, но след това отново и отново бих се връщала и бих търсила нови малки, китни и романтични места, където хармонично се съчетават история и култура, природа, кулинария и не на последно място гостоприемството и добронамереността на местните. С удоволствие бих отседнала в някоя старинна автетична къща, за да усетя и хвана по – добре атмосферата и бита на даденото място.

В малките градчета и селца всичко, което може да се види е на кратко разстояние едно от друго, по – малко са и забележителностите, но духът, останал през вековете и запазил частица от историята е несравним с нищо друго. А във Франция такива места има в изобилие, в която и поска да се отправим, винаги ще имаме избор, при това труден, къде по – напред да отидем, защото времето ни е ограничено. Но и затова има решение – на следващо пътешествие допълваме списъка с желаните дестинации и разбира се осъществяваме намерението.

6 малки френски градчета, които ще ви очароват – 4 част
Снимка: pixabay.com

Искам да ви предложа някои градчета и места от страната на петлите, които при желание можете да посетите.

Сен Емилион - във винарския регион в област Бордо има едно прекрасно средновековно градче, запазило каменните къщи, така както са били подредени по склона, на който е възникнало. Колкото по – нагоре се изкачвате, толкова по – зашеметяващо ще изглежда наоколо – уникална панорама, свобода на погледа и духа и зареждащи емоции.

Освен всичко изброено, градчето се слави и с уникални сортове лозя, от които се произвеждат още по – уникални вина. Ами, наздраве!

6 малки френски градчета, които ще ви очароват – 4 част
Снимка: pixabay.com

Горд – на различни места по света, туристите се захласват по морските залези, но тук, в това френско миниатюрно градче ще преоткриете това природно явление. Издигнато на хълм над ароматните лавандулови полета, докъдето ви стига погледът, Горд ще ви даде друга визия на залеза, не го пропускайте.

Рикевир – още едно прелестно бижу, свързано с виното и гастрономията, но този път на протвоположния край на Бордо – едно от многото красиви места в Елзас. Разположен в равнината между няколко планински възвишения, съхранил облика си от XVI век, Рикевир ви очаква – винаги сте добре дошли.

Рошфор ан Тер – едно средновековно красиво градче, намиращо се в Бретан, елегантно заобиколено от река Арз, възвърнало разцвета си, благодарение на американския художник Адолф Колц, който през 1907 г. купува замъка на града и го превръща в най – голямата атракция на Рошфор. В замъка има музей, в който са запазени част от картините на художника, както и предмети и вещи, ползвани от местното население през годините.

Тук има изобилие от антични магазини, фермерски пазари, на които можете да си купите натурални продукти от местните пастири.

Клермон Феранд – красив университетски град, столица на област Оверн. Най – известната и най – красива сграда е на Базиликата Нотр Дам дьо Порт, основана за първи път през VI век, Катедрлата Клермон Феран също заслужава внимание. Интересна и приятна за разходки е старата част на града. Клермон Феранд е известен и с музея на Мишелин, където ще се запознаете с историята и развитето на марката.

Сен Веран – красиво алпийско градче, известно с дъревните си фонтани и прекрасни къщи.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин