6 причини да учите в чужбина - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
6 причини да учите в чужбина
Автор: Мария Ангелова
6 причини да учите в чужбина
Снимка: Thinkstock/Guliver

Има толкова много причини да изберете да учите в чужбина! Всеки, който е прекарал част или целия си академичен живот извън границите на родината, може да ви посочи куп плюсове на този важен избор. Дори и да изберете програма за обмен (Еразъм, Леонардо, двустранни договори между университети), обучението в чужбина със сигурност ще остане незабравим период от вашия живот.

Ето някои от най-важните причини да изберете да получите образованието си в чужбина.

1. Ще научите чужд език

Никой езиков курс няма да ви даде увереност и знания по езика така, както ще го направи изучаването и упражняването му сред хората, за които той е майчин. Освен това ученето на италиански в Италия става в пъти по-бързо, отколкото от разстояние. Свиквате с произношението, можете да разпознавате диалекти и акценти, научавате фрази от разговорната реч и междувременно срещате нови приятели.

2. Ще имате възможност да пътувате

Не всеки може да си позволи лукса да пътува толкова, колкото му се иска. Докато живеете във Франция например, много по-лесно, бързо и евтино ще можете да изследвате страната, отколкото ако трябва всеки път да се качвате на самолет и да имате ограничено време. Възползвайте се максимално от тази възможност, която ви предоставя обучението в чужбина!

3. Ще развиете нови умения

Да бъдете далеч от дома си сред непозната култура може да е страшничко в началото, но това ще ви помогне да станете по-самостоятелни, организирани, да запазвате самообладание, да не се плашите от непознатото и да вземате бързи решения. Тези качества ще ви бъдат от полза цял живот. И още нещо – ако сте срамежливи по природа, гарантирано ще успеете да преодолеете това състояние. Става от само себе си!

4. Ще увеличите шансовете си за бъдещо развитие

Преди време писахме защо всяко CV трябва да има графа „Пътувания“. Същото важи и за обучението в чужбина. Когато вашият бъдещ работодател види графа „Образование“ в автобиографията ви, ще знае, че сте имали смелостта да се изправите пред непознатото и че сте готови да се справяте и с предизвикателствата на работа.

5. Ще промените представата си за образованието

Когато сте на някое различно място ученето дори не се усеща като учене. Имате прекалено много нови впечатления, хора и места за откриване, за да имате време да се оплаквате от купищата проекти и изпити. Освен това ще се запознаете с различна от родната образователна система.

6. Ще се запознаете с хора от цял свят

Освен с местните хора, по време на обучението си в чужбина ще се запознаете и с други международни студенти. Някои от тях ще останат ваши приятели за цял живот.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин