Атина: Изоставено летище става морски курорт - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Атина: Изоставено летище става морски курорт
Автор: Peika.bg

Някога оживено летище и в продължение на 60 години единственото в Атина, Елиникон е изоставено през 2001 г., когато гръцката столица се сдобива с ново модерно съоръжение.

Елиникон, кръстено на близкото село (днес атинско предградие), тъне в забрава в продължение на 13 фатални години. Огромната площ на крайбрежната ивица обаче скоро ще бъде превърната в модерна зона за отдих в гръцката столица.

Проект за обновяване на Елиникон на стойност 7 милиарда евро ще стартира през 2016 г. Когато бъде завършена, зоната ще включва жилищни сгради, няколко хотела, търговски центрове, увеселителни паркове, спа центрове, няколко нови музея, спортни площадки.

Част от съоръженията от провелите се през 2004 г. в Атина Летни олимпийски игри също ще се разположат в района, където някога са излитали и кацали самолети.

Сега съществуващото пристанище ще бъде цялостно реновирано и отворено за всички, същото ще се случи и с градския парк, който ще се нареди сред най-големите в света.

Елиникон се намира на около 7 км южно от Атина. Очаква се проектът да създаде близо 50 000 работни места до завършването си и да оживи южната част на Атина.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин