Boho: Бижута с дух на пътешествия - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Boho: Бижута с дух на пътешествия
Автор: Мария Ангелова
Boho: Бижута с дух на пътешествия
Снимка: Boho

Най-добрият подарък за всяка жена, която обича да пътува – бижу от някое екзотично кътче на Земята.

Две момичета – неуморните пътешественици Анелия и Пламена – обикалят света и донасят със себе си в България парченца красота. Техните пътувания раждат проекта Boho онлайн магазин за ръчно изработени автентични бижута от далечни земи.

Защо Boho? 

Boho style е стилът на мислещия, артистичния, търсещия човек – бохем по душа, жаден за пулса на всичко ново, всичко земно, всяка среща, всяка спирка. Той носи вълшебните залези на остров Ибиса, древното майсторство на стъкларите-бижутери от остров Мурано (Венеция) и добрата карма от остров Бали. Момичетата обещават скоро да заредят вдъхновение и от други държави континенти, така че си струва да ги следите.

Ето какво ни разказаха Анелия и Пламена за мечтите, пътешествията и авантюристичния дух, който носят винаги със себе си.

В края на интервюто вижте как можете да спечелите бижу от Boho!

Кои са Анелия и Пламена и какви са мечтите им?

Анелия и Пламена са две луди глави – перфекционистки в работата си и аватюристки по душа. Събраха ни доста скучни офис обстоятелства, които пък бях асредата, в която разбрахме каква симбиоза има между нас, и дадоха старт на едно дългогодишно приятелство. Макар и да сме коренно различни по някои параграфи, спойката ни се затвърди покрай часовете в споделени пътешествия и неутолимата ни женска целенасоченост. Boho е може би най-яркото проявление на мечтите нимечти, които се зародиха от стремежа към различните емоционални преживявания в онези дълги дни в офиса пред монитора, когато реалността не е достатъчна да задоволи апетита за вълнение. Boho е нематериалното въплъщение на неуморния приключенски дух на две здраво стъпили на земята жени, осъзнали пристрастеността си към очакването да разберат „какво се крие зад ъгъла... всеки един ъгъл“. Истината е, че няма значение какви са мечтите ни, важното е, че намерихме начин да не спираме да мечатем и да търсим кои сме всъщност – начинът Boho!

Градът, който ви е на сърцето, е...

Анелия: Аз съм човек, който се влюбва във всяко ново място. Ако трябва да избера град, с който „химията“ е била най-силна, това ще е Лисабон. Не знам дали e заради близостта до океана и сърфа, стръмните малки улички, графитите и артистичния бохемски дух на града, хората, които се радват на малките неща, или пък черешовият ликьор и морангошката (ягодов коктейл). Сладка безтегловност - това беше усещането ми в Лисабон.

Пламена: Макар че буквално няма град, в който не ми се ходи или в който не бих отишла пак, за мен Градът винаги ще бъде един и това е Ню Йорк. Той беше първото ми голямо приключение и може би затова копнежът ми по него е винаги свързан с чувството за свобода, за безгрижие, за това, че всичко вълнуващо тепърва предстои.

Пътуването ви научи, че... Възможностите да изживеем невероятни моменти, да открием нови места, да срещнем интересни и вдъхновяващи хора, да изпълним живота си с приключения, са безброй. Трябва само да сме отворени към света и смело да се впускаме в новите преживявания.

Намирате вдъхновение в... Природата. Пътешествията. Предизвикателствата. Смелите и решителни хора.

Boho: Бижута с дух на пътешествия
Снимка: Boho

Личният ритуал, който имате на път, е...

Анелия: Пълно „изключване“. Където и да отида, обичам да се потапям изцяло в емоцията да откривам красотата на непознатото.

Пламена: Нагласата, че аз съм част от мястото, където отивам. Непознатото, колкото и да е различно, понякога дори шокиращо, винаги ми се струва естествено. Независимо дали спя в петзвезден хотел или в будка за вестници, дали стандартът е висок или на улиците им липсват тротоари, а на къщите – прозорци, аз съм точно там, където искам да бъда.

Мечтаете да пътувате до... фестивалa Burning Man - събитие, което се провежда в сърцето на пустинята Блек Рок в Невада. Всяка година над 70 000 души от цял свят построяват временен град, където няма пари, интернет, телефон и каквато и да било връзка със света, и единственото, което има значение, са човешките взаимоотношения, изкуството, въображението, свободата на духа. Казват, че е несравнимо изживяване, приключение, което отключва фантазията и провокира възприятията за живота.

Напоследък се захласвате по...

Aнелия: Екстремните преживявания. Удовлетворението от това да излезеш от зоната си на комфорт, да опиташ нещо ново (което в началото е повече мъчително, отколкото забавно), да приемеш предизвикателството и да се амбицираш да станеш добър, е несравнимо.

Осъзнали сте, че не можете без…

Анелия: Не ми трябва много, за да съм щастлива. Всичко, от което наистина имам нужда, може да се събере в една раница.

Пламена: И в един бебешки слинг.

Осъзнали сте, че можете без... Всъщност без много неща можем. Хората казват, че човек трябва да знае и две, и двеста, но от нашия скромен опит, след години бегло си спомняш за всичко „двеста“, но на моментите, в които си имал само правилния човек до себе си, силна емоция и нахални катерици, които ти ядат солетите, се смееш цял живот.

Никога не тръгвате на път без... фотоапарат. А напоследък и бижутата на Boho. За последните 3 месеца са били с нас на 7 острова, в 4 различни държави. Истински пътешественици.

Boho: Бижута с дух на пътешествия
Снимка: Boho

И сто пъти бихте се върнали в...

Анелия: Италия. Още след първата ми среща с Италия като ученичка знаех, че искам да я изследвам и опозная, да науча езика й и да изям всичкия й сладолед. 15 години по-късно вече говоря италиански и съм се връщала там много пъти - от Генуа, Портофино и Лигурското крайбрежие, през Тоскана, Рим, Венеция, Милано и снежните Алпи. А има още толкова много да се види - следващата италианска спирка ще е Сицилия!

Пламена: Кога отиваме?

Последната ви забавна случка на път беше, когато... домакинът ни в Бали (духовит яванец, женен за канадка, с малка дъщеричка на име Лондон Роуз Либърти) обичаше да измисля предизвикателства за гостите си. Още първата вечер ни предложи следния облог - ако държим краката си потопени в малко басейнче в двора на къщата в продължение на 10 минути, ще спечелим 10 сникерса. С небрежното уточнение, че в басейнчето живеят неговите бебета... които се оказаха пирани. За щастие, нито един крак не беше наранен по време на изпълнението на този облог - пираните наистина бяха бебета и се получи нещо като забавно фиш-спа с елемент на притеснение дали всички пръсти ще останат целокупни.

Ще се изненадате, че... много по-вероятно е да се подразните на други туристи, когато пътувате, отколкото на странните привички на местното население.

Пейката с най-хубавата гледка се намира...

Пламена: На Орлово око в Родопите. Ако беше на самата площадка, със сигурност щеше да се наложи насила да ни махнат от нея.

Анелия: На връх Голяма Мальовица. Нищо, че пейка там още няма, сериозно сме се замислили дали да не сковем една.

*****

СПЕЧЕЛИ БИЖУ ОТ BOHO!

Спечели едно от трите бижута от колекцията Бали, които Boho дават за награда.

Как?

В коментар под статията тук довърши изречението: „Обичам да пътувам, защото...“ + кое бижу си си харесал(а) 

1. Обеци                                                          2. Колие                     3. Гривна

Трима от отговорилите ще бъдат изтеглени чрез жребий и ще спечелят по едно бижу. Имената им ще обявим във фейсбук страницата на Peika.bg на 21 октомври 2016 г. Късмет!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Маргарита Христова , 21.10.2016 | 00:41
Обичам да пътувам, защото пътуването е тръпката на моя живот.Откриването на нови светове променя мирогледът ми за еднообразието и монотонността на ежедневието, разтваряйки завесата на мистичната приказност. Пътуването е страст и емоция, допринесени от новите изживявания.Чуждата идентичност, различните обичаи и култури, новостите, странностите, екстремностите ми вдъхват авантюристичен дух и питърпанско сърце.Обичам да се потапям в тайнствените и непознати гледки.Радвам се, че Бог е направил толкова чудеса и красоти по света, еуфория за окото и душата на всеки с приключено-изследователски дух, камера и фантазия. Избирам бижу номер 2, дръвчето.
Марта, 18.10.2016 | 10:47
Обичам да пътувам, защото .... заради милион неща. Обичам чувството на свобода, обичам различните култури, обичам красивите пейзажи. Но най-много обичам, чувството, че за момент оставяш всичко зад гърба си и виждаш само красотата, която светът ти предлага. Бижу №1.
Надежда Илиянова Ангелова, 16.10.2016 | 21:23
Обичам да пътувам, защото всяко пътуване ми отваря нови хоризонти, зареждам се с нови сили и положителни емоции. Избирам №2 - Колие.
Милена Иванова, 16.10.2016 | 09:09
Обичам да пътувам, защото тогава се чувствам истински щастлива. Всяко пътуване ме зарежда с изобилие от енергия. Повечето ми мечти са свързани с пътешествия. Харесах много бижу номер 3 :)
Мая Петрова, 15.10.2016 | 19:10
Обичам да пътувам, защото всяко пътешествие и всяко ново място ме карат да преоткривам в себе си чувства и емоции, които съм смятала, че съм изживяла и добре познавам, по един съвсем нов и непознат начин :) Бижу номер 1
Мария Цветкова , 15.10.2016 | 18:59
Обичам да пътувам, защото само тогава се чувствам истински жива - бижу 2 (колие)
Албена Савова, 15.10.2016 | 09:24
Обичам да пътувам... защото така дишам един специален въздух! На приключение и мечти, на забавление и приятелство... на дръзка свобода! Радвам се, че толкова много хора ОБИЧАТ да пътуват и че пътуването им е живот, а не част от него. Бижу номер 3
Daniela Licheva, 15.10.2016 | 00:51
Обичам да пътувам, за да бъда част от цялото-необятното! Бижу номер 3.
Таня Стоянова Георгиева, 14.10.2016 | 22:01
Обичам да пътувам, защото откакто се помня, душата ми копнее за това... Бижу номер 2
Нонка Джевелекова, 14.10.2016 | 20:10
Обичам да пътувам, защото всяко Пътешествие е като раждане-възможност да започнеш нов живот. Това е благословеност-да имаш неприкосновен запас от Жива вода и да изживяваш непрекъснато приключения! Пътешествието е полет на човешката душа. Бижутата имат неповторимо собствено присъствие. Избирам номер 3.
Янка Милушева, 14.10.2016 | 20:09
Обичам да пътувам защото опознавайки света наоколо, хората, културите, природните чудеса опознаваме себе си. Пътуването е промяна на местоположение, на възгледи, на разбирания, на възприемане на света, на статус, на чувства, промяна към по-добро. Пътуването е живот! “To move, to breathe, to fly, to float, To gain all while you give, To roam the roads of lands remote, To travel is to live.”� – Hans Christian Andersen Бижу номер 3
Надежда Пенчева, 14.10.2016 | 14:23
Избирам Бижу номер 3
Надежда Пенчева, 14.10.2016 | 14:22
Обичам да пътувам, защото пътуването ме изпълва с положителна енергия, дава ми сила да се боря с рутината на сивото ежедневие, да търся красивото в света и хората, защото човека е човек, когато е на път. Пътувайки с приятели, можеш да откриеш неподозирани черти в тях и да ги опознаеш по-дълбоко; пътувайки сам можеш да се запознаеш, с различни цветни хора, пътуването е едно голямо откритие не само на места, но и на души. Няма нищо по-хубаво да тръгнеш просто ей така - на път; някой приятел да те открадне от мрачните ти мисли, да грабнеш един чифт дрехи, сандвич, фотоапарат и малко пари, да обуеш кецовете и да тръгнеш...на път.
Маргарита Ганчева, 14.10.2016 | 14:00
Обичам да пътувам,защото душата ми има нужда от енергията на всяко ново място. Бижу номер 2
Ива Томова, 14.10.2016 | 13:44
Обичам да пътувам, защото всяко ново място е част от пъзел, който след като бъде сглобен ще носи името "Моя живот". Бижу номер 3;
Абонирайте се за нашия бюлетин