Денят на будителите – къде какво да видим днес? - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Денят на будителите – къде какво да видим днес?
Автор: Мира Янева
Денят на будителите – къде какво да видим днес?
Снимка: Thinkstock/Guliver

В Деня на будителите (или през уикенда веднага след това) вземете децата си под мишница и ги заведете на някои от най-емблематичните места за българския дух, образование и култура. Покажете им домовете на някои от големите будители (няколко идеи) или ги заведете във възрожденските градове, които сами по себе си са урок по история. Или посетете някое от следните празнични събития:

Гоце Делчев

В 18.30 часа в Дома на културата ще се проведе празничен концерт и церемония, по време на която ще бъде отдадено заслужено внимание на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци. Събитието се организира с подкрепата на община Гоце Делчев и представители на местния бизнес, под патронажа на народния представител Тодор Радулов. Подробности за Деня на будителите в Гоце Делчев.

Празничен концерт – София

Празничен концерт - 1 ноември 2013 г. - ден на нардодните будители. Концерт на Симфониета "София". Диригент - Свилен Симеонов. В програмата : "Любими музикални миниатюри". Място: Концертна зала ОКИ "Надежда" - 18.00 ч. Вход свободен. Подробности за празничния концерт.

Денят на будителите във Велико Търново

Прожекции, изложби и безплатно шоу Звук и светлина на Царевец – това очаква жителите на Велико Търново в Деня на будителите. Подробности за програмата.

Анимация за деца от А до Я

Анимация за деца от А до Я е проект на Компот Колектив, реализиран като 5-дневна детска работилница по анимация, която се проведе на 24-28 юни 2013 и в нея взеха участие общо 17 деца на възраст между 6 и 13 г. В Деня на будителите ще можете да видите създаденият от децата 4-минутен филм! В +това. Подробности за Анимация за деца от А до Я.

С кръст, огън и слово – изложба в Столична библиотека

Музеят за история на Софияорганизира изложба по повод Деня на народните будители. Изложбата е озаглавена "С кръст, огън и слово". Желанието е да се отдаде заслужена почит на всички онези българи, които в различни периоди от съществуването на нашата държава и народност, са работили в посока на просветата и утвърждаването на българщината. Поробности за изложбата. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин