Гвиана – едно автентично и екзотично кътче - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Гвиана – едно автентично и екзотично кътче
Автор: Peika.bg
Гвиана – едно автентично и екзотично кътче

Нека ви разкажем за една нетипична дестинация – Гвиана.

Това е страна, която, ако посетите, ще обикнете заради девствената природа, красиви карибските плажове, автентичната култура и историческите забележителности.

Тя все още не е популярна туристическа дестинация и определено е място за ценители. Страната бива посещавана от едва около 3000 туристи годишно. Нейното население наброява по-малко от 750 000 души, а територията и е заета на 80% от девствена тропическа гора.

Гвиана освен че е южноамериканска страна на богата дива природа, водопади и наводнени савани – в басейна на Амазонка, тя е и карибска страна с голям ром, крикет и музика. Съседи са ѝ Венецуела, Суринам, Бразилия, Френска Гвиана, Тринидад и Тобаго и Барбадос, което означава, че можете да създадете един доста вълнуващ маршрут за себе си.

Гвиана – едно автентично и екзотично кътче

Страната е била колонизирана от холандците, след това от британците, след това от французите, а след това от холандците отново. Това е и причината към момента населението ѝ да се състои от американци, африканци, индианци, европейци и китайци. Всичко това е довело до там, Гвиана да стане дом на странна смеска от религия, култура и кухня, която не можете да намерите никъде другаде в Южна Америка.

Интересен факт е, че тази страна е единствената англоговоряща в Южна АмерикаЖивотът в Гвиана наистина е див, но да наблюдавате дивата природа в страната не е прието, защото тя е съставена предимно от девствена тропическа гора. Тя е дом на ягуари, черен кайман, тапир, 8 вида маймуни, малки жаби, костенурки, змии и над 800 вида птици, включително и орелът от арфи – един от най-големите в света.

Малко известен любопитен факт за Гвиана е, че там се намира един от най-високите водопади, който е 5 пъти по-висок от Ниагарския.

Изключително интересно мято е и столицата на страната Джорджтаун. Там ви чаква впечатляваща катедрала, колониални сгради, ботанически градини, пълни с птици, музеи и пазар. Там можете да видите прекасно съчетание на влиянията на Южна Америка и Карибите. Гарантираме ви, че за вас да се разходите сред многото улични сергии, колички за храна и занаятчийски магазини под звуците на регето ще бъде незабравимо.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин