Идеи за ваканция лято 2022: най-добри места, маршрути и още - част 2 - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Идеи за ваканция лято 2022: най-добри места, маршрути и още - част 2
Автор: Peika.bg
Идеи за ваканция лято 2022: най-добри места, маршрути и още - част 2
Снимка: pixabay

Търсенето на летни пътувания е по-силно от всякога и тази колекция от нашите топ дестинации може да даде тласък на вашите планове за следващите месеци.

Опитайте вкусната кухня с исторически забележителности за фон. Прегърнете чудесата на природата, докато изследвате уединени вулканични острови или гъста покривка на тропическите гори. Открийте дивата природа, скитаща из открита равнина.

Независимо дали искате да предприемете своето мечтано пътуване из Европа, да откриете Африка, да разгледате Латинска Америка, Тихи океан или Азия, този списък включва онези места, където е възможно успешно пътуване в последната минута.

6. Коста Рика

Идеи за ваканция лято 2022: най-добри места, маршрути и още - част 2
Снимка: pixabay

Коста Рика ще ви даде възможност да се потопите в така наречения „малък сух сезон“. Чистото време и по-малкото тълпи създават пространство за активности на дивите животни, които бродят в тропическите гори и възможността да се отпуснете на девствените плажове край вълните и водите на Тихия океан.

Коста Рика олицетворява душата на Централна Америка, със спокойна атмосфера, която може да стане толкова релаксираща или приключенска, колкото предпочитате. Независимо дали карате през джунглата, търсите застрашени маймуни и катерици, спускате се по бързеите от клас IV, посещавате устойчиви кафеени плантации или се наслаждавате на крайбрежната атмосфера, пътуването в Коста Рика може да разкрие как мястото въплъщава природна страна на чудесата.

Идея за почивка в Коста Рика

Смесете завладяваща атмосфера на лукс и устойчивост по време на обиколка на Коста Рика: Най-доброто тропическо бягство, по време на което можете да изпитате дълбочината на биоразнообразието и очарователната атмосфера по време на напълно персонализирано пътуване.

Акценти: Насладете се на впечатляващото биоразнообразие • Прегърнете спокойните и девствени плажове • Zipline през  тропическите гори • Разходка с кон през убежище за диви животни • Каяк • Шнорхел

7. Белиз

Идеи за ваканция лято 2022: най-добри места, маршрути и още - част 2
Снимка: pixabay

Белиз е тропическа страна на чудесата, независимо от времето на годината, а лятото предлага удоволствията на водопадите, хълмовете и очарователния морски бриз за облекчаване на сезонната жега. Като примамлива тропическа дестинация, летните месеци попадат в регионалния влажен сезон, като действителните валежите варират в зависимост от местоположението и често се случват на кратки изблици, които поддържат околния пейзаж буен и цветен.

Белиз е най-добрата дестинация за комбинация от приключения, култура, природна красота и приветлива атмосфера, който докосва Карибско море. Коралови градини блестят с вълнуващ морски живот, зеленият балдахин защитава маймуни, птици и ягуари, като същевременно рамкира очарователни руини на маите. Независимо от вида на пътешественика, Белиз е завладяваща дестинация през лятото.

Идея за ваканция в Белиз

От тропически плажове до буйна джунгла. Впуснете се в приключение, което празнува разнообразната култура на страната и завладяващите пейзажи, които оживяват тропическите цветове.

Акценти: Гмуркане с шнорхел във втория по големина бариерен риф в света • Насладете се на готварски курс на маите • Посетете руините на Xunantunich • Разгледайте националния парк Five Blue Lakes • Насладете се на обиколка с шоколад

8. Куба

 

Лятото в Куба е автентично и вълнуващо. Тропическата топлина завладява острова, осеян с атмосферните сезонни дъждове, които помагат за охлаждане на дните или осигуряват съблазнителен саундтрак за вечерта. Сезонната жега само разпалва пламъка на местната страст, тъй като музиката, изкуството и усещането за общност избухват зад всеки ъгъл от Хавана до Сантяго.

Куба е най-големият остров в Карибите и носи невероятно усещане за история и мистика. Наследството личи от запазената колониална архитектура, а традицията оформя съвременната култура. Нежните плажове улавят същността на тропически рай, а вътрешната джунгла изригва със зелената красота. Коралови рифове, ослепително крайбрежие и култура, превръщат Куба в примамлива лятна дестинация.

Идея за ваканция в Куба

Вдъхновете се от музиката на Куба: салса, румба и афро-кубински ритми на колективните културни великолепия и природни чудеса, които отразяват кубинския дух, докато се наслаждавате на вълнуващи преживявания и чудесата на земята и морето.

Акценти: Насладете се на автентично ястие, създадено от изкусен готвач • Разгледайте историческата Хавана • Насладете се на урок по салса • Открийте Сиенфуегос • Насладете се на музиката на Тринидад

9. Чили

Идеи за ваканция лято 2022: най-добри места, маршрути и още - част 2
Снимка: pixabay

Чили между юни и август е истински интригуващ, тъй като тези месеци улавят зимата в Южното полукълбо. Снежните шапки покриват Андите, свежият вечерен въздух придружава звездната светлина в пустинята Атакама, а тълпите от пиковия летен сезон не се срещат никъде.

Чили е чудесна дестинация за посещение, независимо от времето на годината, със своята вълшебна атмосфера, осигуряваща фантастично разнообразие от преживявания през всеки сезон. Приключението привлича в националния парк Торес дел Пайне, драматичната брегова линия става примамлива по протежение на нос Хорн, винарските региони предоставят разнообразие от вкусове, а отдалеченият ъгъл на Великденския остров става достъпен. 

Идея за ваканция в Чили

Разходка из разнообразните и фотогенични пейзажи на Чили е потапяне в мечтаното природно величие на върховете на Андите и снежнобялата пустиня, терасираните лозя и крайбрежните градове за уникално пътешествие в това, което прави Чили незабравимо място.

Акценти: Посетете прочутата долина Майпо, за да опитате вкусни вина • Разгледайте очарователни крайбрежни градове • Открийте националния парк Торес дел Пайне • Станете свидетели на звездите на пустинята Атакама 

10. Аржентина

Идеи за ваканция лято 2022: най-добри места, маршрути и още - част 2
Снимка: pixabay

От юни до август Аржентина е в дълбините на зимата в Южното полукълбо. Липсата на тълпи и потопената в ниски температури страна, северната тропическа джунгла е приятно цветно вълшебство около Игуасу, а южните краища на Патагония блестят като зимни чудеса, покрити със сняг.

Аржентина е необикновена дестинация на испански колониални градове и изненадващи германски традиции, приключения, които могат да ви отведат до блестящи ледници или да се отпуснете с чаша вино с изглед към върховете на Андите. Прекрасна и интензивна, приятелска и съблазнителна, Аржентина съдържа множество природни чудеса и култури.

Идея за ваканция в Аржентина

Космополитен чар и природна красота лъха от чудесата на Аржентина от Буенос Айрес до Мендоса. Култура, природа и вино, празнуват емблематичната природа и великолепните личности, които са оформили традицията.

Акценти: Насладете се на дегустация на аржентинска кухня • Разгледайте известните квартали на Буенос Айрес • Вижте омагьосващия водопад Игуасу • Разгледайте Quebrada de las Conchas • Открийте Salta • Насладете се на вината от Мендоса

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин