Интересни събития този уикенд (10-12 ноември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (10-12 ноември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (10-12 ноември)

Ето ги и някои от най-интересните събития през идния уикенд!

За повече информация последвайте линковете. 

Ако не намерите своето събитие, разгледайте и стотиците ни идеи за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Изложба "ЗА СЕБЕ СИ Кирилъ Шиваровъ"

1 - 30 ноември

На 01 ноември – Ден на народните будители от 17:30 часа се открива документалната изложба „ЗА СЕБЕ СИ Кирилъ Шиваровъ“ в изложбена зала „Архиви“ на ул. „Московска“ 5 в София. Премиерата на изложбата беше през юли във Варна. Нейни създатели, автори и куратори са АНДАРИ – Анатолий Радев и Дария Василева – изследователи на образа и вътрешните преживявания в пространствени среди. Показва се в партньорство с Държавна агенция „Архиви“ под патронажа на Министерство на културата по случай 130 години от рождението на големия български скулптор Кирил Шиваров (15.07.1887–26.03.1938), родом от Варна. Повече информация тук.

*

Софийски фестивал за камерна музика "Аджитато"

1 - 29 ноември

За всички любители на камерната музика месец ноември ще прелива от концерти и интересни събития. Цялата програма на фестивала можете да видите тук.

RATII GRIME гостуват в Терминал 1

10 ноември

Проектът FRATII GRIME гостува за първи път на сцената на Терминал 1. Негови членове са MC Bean, Power pe Vinil, Fanescu и Psihotrop. Датата е 10 ноември, този петък. Вратите на клуба отварят в 22:00, а концертната част започва малко след полунощ. SUBCARPATI е проект, създаден през 2010 г. от MC Bean (Marius Alexe Andrei). Бандата съчетава електронна музика с хип-хоп и румънски фолклор. Повече информация за събитието тук.

Nordic Soundscapes – Trentemøller Edition

10 ноември

Вечерта на 10 ноември ще започне в 21:30 часа с прожекция на музикалния документален филм "Trentemøller: The Science of Fixion", проследяващ „зад кадър“ създаването на последния му, четвърти албум "Fixion" и включващ интересни кадри от работата в студиото,  турнето по представянето  му и репетициите. Партито ще продължи със скандинавските сетове на Martin & Sayulke, разбъркващи мелодичен поп, диско, хаус, инди, трип-хоп, до дарк електроника и техно, и включваща имена като RöyksoppFever RayPrins ThomasLittle DragonTodd Terje,AURORA и oще безброй познати и непознати имена идващи от ИсландияДанияШвецияНорвегия и Финландия. Още информация тук.

*

Детски концерт „Лешникотрошачката“

12 ноември

Фортисимо Фамилия открива своя нов сезон с детския концерт „Лешникотрошачката“ на 12 ноември /неделя/ от 11:30 часа. Това е историята на едно малко момиченце, което очаква своя коледен подарък в празничната нощ. Вълшебството идва когато тя получава играчка- лешникотрошачка в традиционна форма на войник в разкошна кралска униформа. Балерината Ангелина Гаврилова и актьорът Тео Елмазов ще пресъздадат вълшебните образи на Клара/ малкото момиченце/ и принца, за да наситят музикалната атмосфера с още повече емоция. Маестро Славил Димитров ще дирижира нотите на Чайковски, които ще изпълнят с хармония и вълшебство музикантите на Софийска Филхармония. Още информация тук

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Трибют на Крис Корнел на група Der hunds в клуб VOID

 10 ноември

Легендарният рок музикант Chris Cornell сложи край на живота си след концерт в Детройт на 18 май тази година. Няколко дни по-късно, под влиянието на силната емоция, група DER HUNDS започнаха да създават своя трибют в памет на Chris Cornell. Той съдържа над 20 от най-емблематичните парчета на големия рок музикант и е част от националната информационна кампания PROMISE TO SURVIVE (ОБЕЩАНИЕ ЗА ЖИВОТ), в подкрепа на хората с депресия. Повече за събитието научете тук.

*

Изложба "Път на младите"

до 28 ноември

Изложбата може да видите в културен център "Бялата къща". За близо година той беше дом за творчеството на над 30 млади автори. Талантливи фотографи и художници, с различен темперамент, търсения, прозрения, с различна стилистика, но обединени от една "тема" - младостта. В експозицията присъстват творби на: Галина Христова, Гергана Балабанова и Ренета Павлова. Поли Велкова провокира публиката с колаж, а Иван Иванов категорично се заявява с метални пластики. Още информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Изложба "Плаващите кейове през обектива на..."

до 12 ноември

Изложбата е посветена на житейския и творчески път на най-известния габровец – Христо Явашев. Като част от съпътстващата програма, през месец август бе обявена отворена публична покана за представяне на любителски и професионални снимки, запечатали последния проект на Кристо и Жан-Клод „Плаващите кейове“. Фотосите ще бъдат разположени на крайречната алея „Аврам Гачев“. Още информация тук.

*

Карикатурен десант 2017

5 октомври - 1 март

Музеят „Дом на хумора и сатирата“ ще открие новия творчески сезон с традиционното си събитие от есенния културен календар, посветено на изкуството на карикатурата – „Карикатурен десант“. Залите на Веселата къща вече се „окупират“ от стотици карикатури, сатирични рисунки и шаржове на творци от цял свят. Посетителите ще могат да разгледат 7 мащабни изложби с над 500 творби на 150 автори. Всички изложби, които ще гостуват в Габрово, можете да видите тук.

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин