Интересни събития този уикенд (20 - 22 декември) - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Интересни събития този уикенд (20 - 22 декември)
Автор: Peika.bg
Интересни събития този уикенд (20 - 22 декември)

Какво ново ни очаква този уикенд?

Вижте в редовете по-надолу. Подредили сме ги по градове и дати. 

Не пропускайте да разгледате и стотиците ни предложения за уикенд пътешествия.

СЪБИТИЯ В СОФИЯ

Нов Театър - Месечна програма за декември 2019

месец декември

МЕСЕЧНА ПРОГРАМА ДЕКЕМВРИ 2019 

3-ти  декември  Вторник  19.30 часа / МЕЛОДИЯ

Автор  Диъдри Кинахан

Постановка и муз.картина Клара Армандова

УчастватНикола Мутафов, Диана Костова

Сценография и костюми Венелин Шурелов

Вокален консултантдоц.д-р.Николай Моцов

Звукова средаБоян Христов

Продукция “Vision

 

4-ти  декември  Сряда  19.30 часа / ЛОШИ ДЕЦА

Моноспектакъл на БОРЯНА ПЕНЕВА

По едноименната пиеса на Михаела Михайлова

със специалното участие на журналистката Ваня Богданова

                                                                                                                                                          

6-ти  декември  Петък  19.30 часа / ГОЛЯМОТО ВЛИЗАНЕ

Автор Никола Маринов

Режисьор Николай Акимов

Участват Йордан Карачивиев, Юлия Георгиева, Георги Грозев, Иван Рангелов, Виолета Коларова

Продукция ЧТ „Делфин”

 

За повече информация вижте тук.

 

*

HANDMADE DESIGN MARKET

от 14 до 22 декември

HANDMADE DESIGN MARKET . е пресечна точка на творци на идеи и предмети, благотворителни каузи, хапване и пийване, приятна музика и хора, търсещи и стремящи се към хармония и красота в заобикалящата ги среда.

През Декември сме ви подготвили 2 коледни маркета за дизайнерски подаръци, като сме селектирали ТОП брандове! 

Стартираме в сърцето на София на 14 и 15 Декември. Мястото е COSMOS Co-working и се намира на ул. Ангел Кънчев 3. Къща, паметник на културата ще бъде пространството, което ще обитават всички дизайнери. А ето и някои от тях:  Zora Design, Gezenko, Pileto, Clementine Petrova - Art & Illustration, Crupon, DESIGNitsa - Дизайница, Make a Point, Mamuri handmade studio, Таралеж Art & Design, Sidecoration, Element store, BOO-HOO studio, HIGH UP SOCKS чорапи за деца и възрастни, SoGood by Desi Slavcheva, Feelosophy, Стилка и много други. 

Разнообразието ще е голямо - бижута и аксесоари в различни стилистики и материали, предмети от керамика, илюстрации и апликирани тениски, торби и стикери, дамска мода, кожени обувки - уникат, чанти и раници, чорапи за малки и големи, коледни венци, малки и големи декорации за дома, детски книжки и кукли, картички за пожелания и още все брандове с различно усещане за дизайн. 

Следват два базара в последният уикенд преди Коледа, 21-22 Декември. Нарекохме ги LAST MINUTE или базар в последният момент. Както с много от нас се случва до последният ден преди празниците сме без подаръци. Е, ние помислихме и за това!

Повече информация тук.

*

Illustration Pop-Up в КО-ОП

от 17 до 20 декември

От 17 до 20 декември КО-ОП представя второто издание от поредицата събития Illustration Pop-Up

В деня на първия си рожден ден пространството за изкуство и събития ни среща отново с млади български илюстратори

Запазете датата 17 декември, защото тогава, в 19.30 ч., КО-ОП ще стартира второто от поредицата поп-ъпи за илюстрация. С него пространството за изкуство продължава да предоставя сцена на съвременни илюстратори в България, като им дава свобода да се представят по начин, който най-добре рефлектира изкуството им. Очаквайте еклектика от стилове, сюжети и начини на представяне и, разбира се, в духа на празничния декември - греяно вино.

За повече информация тук.

*

Концерт-спектакъл “СПОМЕН НЛО”

на 20 декември

“СПОМЕН НЛО” - Явлението се завръща! На 20 декември в зала 1 на НДК ще се състои концерт-спектакъл “Спомен НЛО”!

На 20 декември от 20:00 часа в Зала 1 на НДК ще състои концерт-спектакъл “Спомен НЛО”, който ще обедини най-качествените музикални и комедийни произведения на легендарната формация НЛО в актуална драматургична конструкция.

Спектакълът е по сценарий на Димитър Стоянович и под режисурата на Лъчезар Аврамов, с музиката на Стефан Димитров и стиховете на Живко Колев и Недялко Йорданов.

Повече информация тук.

*

“Лешникотрошачката” и три детски ателиета

на 22 декември

Коледен ден с Фортисимо Фамилия и Софийска филхармония - “Лешникотрошачката” и три детски ателиета

Коледното настроение вече се настанява около нас. А от Фортисимо Фамилия и Софийската филхармония предлагат страхотен празничен предиобед на своите почитатели в навечерието на празника.

На 22 декември от 9 часа, чааак докато започне концертът “Лешникотрошачката”, във фоайетата на зала “България” ви очакват много игри и изненади с коледен дух.

Ателиетата за танци, изобразително изкуство и музика ще се провеждат на всеки кръгъл час от 9, 10 и 11 часа, при това всички забавления за деня са включени в билета за концерта.

В 9 часа започва танцовото ателие. Класическата балерина Кристина Чочанова ще покаже на найранобудните част от оригиналната хореография на балета “Лешникотрошачката”. Заедно с нея, децата, включили се в ателието, ще опитат да изпълнят част от подбраните балетни движения.

От 10 часа децата ще могат да направят свои коледни играчки с помощта на майсторите в приложните игри и заниманияИзиарт/ Easyart.

 

А в 11 часа ще започне музикалното ателие, в което ще се свири, пее и ще се разкажат любопитни истории от света на филхармоничния оркестър.

Повече информация тук.

*

Балет приказка „Вещици и магьосници“

на 22 декември

Вая Денс студио - балет и Кварто Квартет, със специалното участие на прима балерината Марта Петкова, по музика на Камий Сен-Санс

22 декември, 19:00ч. зала България, с подкрепата на Софийска филхармония

На 22 декември в зала България в спектакъла „Вещици и магьосници" ще бъде сътворена истинска магия под звуците на майсторите на струните от QuartoQuartet и вълшебното изпълнение на балерините от VayaDanceStudio. Вълшебството на сцената ще сътворят малките балерини, заедно със световно известната прима на Софийска опера и балет Марта Петкова. 

"Вещици и магьосници" един разказ за малки и големи, класически балет и концертно изпълнение по музика на Камий Сен-Санс, по хореография на Ваня Рошкова. Момичетата на VayaDanceStudio ще пренесат публиката от най-старата концертна зала на Балканския полуостров - зала “България” в света на приказките с магичните същества и човешките емоции. Техни верни спътници в това пътуване ще бъдат виртуозните музиканти на QuartoQuartet и магнетичната актриса Яна Грозданова в ролята на главна Вещицата на вещиците - разказвач. А, когато говорим за Сен-Санс и балет, не можем да пропуснем "Умиращия лебед" от "Карнавал на животните ", който ще бъде изпълнен от съвършената и вълнуваща Марта Петкова по безсмъртната хореография на Михаил Фокин.

Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ПЛОВДИВ

Коледни концерти на Арт Войс Център

от 16 до 22 декември

Сдружение „Арт Войс Център“ е създадено през 2014 г. Основната му цел е да обучава млади таланти по рок, поп и джаз пеене. Негов основател и главен вокален педагог е Румяна Иванова.

За три години Центърът се превръща в най-добрата музикална школа в Пловдив и сред първите в страната. Признанията за упоритата работа на Румяна и децата не закъсняват. Множеството награди и отличия, които джаз дарованията печелят на десетки национални и международни конкурси, са повод както за гордост, така и стимул за нови музикални предизвикателства.

Възпитаниците на Центъра участват в почти всички концертни прояви, организирани от Община Пловдив по повод чествания, официални и национални празници, както и в редица благотворителни инициативи.

През цялата предколедна седмица от 16 до 22 декември 2019 г. в залата на „Арт Войс център“ ще има Коледни концерти.

„Искаме всяко дете да се изяви пред публика и понеже при нас пеят над 100 талантливи деца и младежи ще направим „Коледна седмица“ от концерти“, разказа Руми Иванова, ръководител, музикален педагог и ментор на децата от школата.

Повече информация тук.

*

Коледен базар Капана

от 21 до 27 декември

От 21 до 25 декември Малката главна ще грее с топлите цветове на най-хубавия празник - Коледа!

За поредна година организаторите застават зад каузата, подкрепяща българските автори и призовават пловдивчани да изберат коледен подарък, изработен от български автор с много внимание и обич, за да подкрепят творците.

„Възхищаваме се на талантливите хора, които избират да се посветят на творчеството и да го превърнат в професия. Вярваме, че те заслужават цялата подкрепа на света, а за нас е важно да им осигурим поле за изява. Тази коледа отново ще изберем ръчно изработени продукти, създадени в България. Знаем, че когато купуваме такъв продукт, носим топлина и светлина не само в своя дом, но и в дома на автора.“, коментират организаторите.

Акцентът на събитието е Големият авторски базар за ръчно изработени чудеса, в който стотици талантливи автори и занаятчии ще ни предложат своите уникални изделия.

Разбира се, ще има и богата украса, греещи елхи, изкусителни павилиони за топли коледни напитки и лакомства и сцена, от която ще звучи красива коледна музика и специални DJ сетове.

Повече информация тук.

*

"The Arte Fair" панаир в Пловдив

от 21 до 22 декември

На 21-ви и 22-ви декември можете да станете част от панаира "The Arte Fair" в двора на Драматичен театър-Пловдив от 10:00 до 23:00 часа.

Голямо разнообразие от ръчно изработени изделия, музика на живо, дегустация на вино, кулинарни изкушения, томболи и награди очакват посетителите в двата дни, организирани от thEATre, съвместно с Драматичен театър-Пловдив, в града на панаирите.

Част от приходите, събрани по време на панаира, ще бъдат дарени на кампанията „Най-доброто за нашите деца и онкоболни” на УМБАЛ „Свети Георги”, която цели да събере средства за построяване на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс.

Ето и част от участниците:

Lobe art
LiwzyArt
W.W 
Alya handmade
Papsy &the Monsters
Skitkik Studio 
ART Монова
The Little Button Project
Zdravko Minchev

Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ В ГАБРОВО

Tеатър „Истината или се осмеляваш“ Габрово

на 20 декември

Габровският драматичен театър ще представи спектакъла „Истината или се осмеляваш“ на режисьора Васил Дуев в петък, 20 декември, на основната сцена на Театрална работилница „Сфумато“. Предвидени са две представления – от 16:00 и от 19:00 часа.

Спектакълът е създаден по текста на австрийския драматург Щефан Лак в превод на български език от проф. Владко Мурдаров. Режисьорът Васил Дуев е познато лице от софийската театрална сцена, многократно номиниран за наградите АСКЕЕР и Икар като режисьор и актьор. Премиерата на постановката се състоя тази година на 14 февруари на сцената на ДТ „Рачо Стоянов“ и в това няма нищо случайно, защото в „Истината или се осмеляваш“ основната тема е любовта.

Участват актьорите Ангел Калев и Адриана Димова, които търсят истината за копнежите и страховете на младите хора, за „първия път“ в любовта, за двубоя между половете, за смелостта да противостоиш на стереотипите и за първите избори в живота. Третият актьор, който участва само с гласа си, е Живко Гущеров. Всички те са от габровската трупа, изявени в много хитови представлния от репертоара на театъра: „Свекърва“, „Начало на спектакъла“, „За Първото българско царство: Отшелника“, „Жана д’Арк“, „Мнимият болен“, „Чешити“, „Михал Мишкоед“, както и в много детски представления.

Повече информация тук.

*

СЪБИТИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Концерт „Коледни сияния” във Велико Търново

на 20 декември

Коледен концерт с бисери на световната класика поднася Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” 

Вълшебна музика с много блясък и красота ще поднесе на публиката със своя традиционен коледен концерт екипът на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" във Велико Търново. В галаконцерта „Коледни сияния” ще звучат шедьоври на световната оперна и оперетна класика.

В навечерието на най-светлия християнски празник на бляскавия музикален спектакъл ще могат да се насладят ценителите на изкуството в пет български града. Турнето на великотърновския театър започва на 12 декември в Попово, а след това ще продължи на 17 декември в Габрово, на 18 декември в Ямбол и на 19 декември в Троян. За великотърновци и гостите на града „Коледни сияния” ще звучи на 20 декември от 19 часа на сцената на МДТ „Константин Кисимов”.

Повече информация тук.

*

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин